HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Rüyayla' şehit mezarını taşıdılar!

Şehit bir askere ait olduğu belirtilen eski mezar, köylülerin gördükleri rüya üzerine köy mezarlığına nakledildi.

'Rüyayla' şehit mezarını taşıdılar!

Sakarya'nın Taraklı İlçesi'nde Duman Köyü yakınlarında bulunan ve şehit bir askere ait olduğu belirtilen eski mezar, bazı köylülerin gördükleri rüya üzerine köy mezarlığına nakledildi.

Duman Köyü yakınlarında bulunan ve Osmanlı döneminden kaldığı sanılan mezarda yatan askerin rüyasına girdiğini söyleyen 76 yaşındaki Emine Çoban, rüyasında 'Ben suların altında kalmak istemiyorum' diye feryatlar duyduğunu ileri sürdü. Köy sakinlerinden 70 yaşındaki Veysel Yıldız da rüyasında Emine Çoban gibi, "Ben sular altında kalmak istemiyorum, beni kurtarın" diye sesler duyduğunu belirtti. İki köylünün anlattıkları, kısa sürede çevrede yayıldı.

Duman Köyü'nde daha sonra birçok kişi de benzer rüya gördüğünü söyleyince Muhtar Rahmi Doğan Kaymakamlığa başvurarak, tarihi mezarın köy mezarlığına nakledilmesini istedi. Bu başvurunun kabul edilmesinin ardından da jandarma gözetiminde mezar açıldı ve buradan çıkartılan kemikler alınarak köy mezarlığına nakledildi.

GÖLETİN YANINDA KALINCA Muhtar Doğan, mezarın köye hakim bir tepede ve yeni yapılan sulama amaçlı Kayaboğazı Göleti'ne yakın bir konumda olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Halk arasında bu mezarın bir asker mezarı olduğu biliniyor. Ancak bu mezarın kime ait olduğu, yakınları ve tarihi hakkında hiçbir bilgimiz yok. Köyde bazı vatandaşlar benzer rüyalar görmeye başlamış. Söz konusu mezara yakın yerde gölet yapılmış ve su seviyesi her geçen gün yükseliyor. Muhtarlık olarak buradaki mezarı köy mezarlığına nakletmek istedik. İsteğimizi ilgililere bildirdik. Kolluk kuvvetlerinin gözetiminde nakil işlemini gerçekleştirdik."

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler