HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık çalışanlarına yapılan 'çılgın' anket büyük tepki topladı!

Balıkesir’deki hastanelerde çalışanlara yönelik anket, tartışma yarattı. “En yakışıklı, en güzel, en çılgın” hekimlerin sorulduğu ankete, “Evlenme programlarına mı göndereceksiniz?” tepkisi geldi.

Sağlık çalışanlarına yapılan 'çılgın' anket büyük tepki topladı!

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'nin 14 Mart Tıp Bayramı etkinlikleri kapsamında hastanelerde görev yapan hekimler için başlattığı anket, kentte tartışmaya neden oldu. Balıkesir'de görev yapan hekimler arasında 'en'leri belirlemek amacıyla yapıldığı ifade edilen ankette, birbirinden ilginç 12 kriter belirlendi.

TÜRK SAĞLIK SEN'DEN TEPKİ

HaberTürk'ün aktardığına göre, 'en yakışıklı', 'en şık' gibi kriterlerin bulunduğu anketi tüm sağlık çalışanlarının doldurmaları istendi. Birkaç hastanede uygulanan ve tepkiler üzerine toplatılan ankete ilişkin tepkisini "En yakışıklı doktoru seçip evlenme programlarına mı göndereceksiniz?" sözleriyle gösteren Türk Sağlık Sen Balıkesir Şube Başkanı Musa Bilal, şöyle konuştu: "Bayan personele böyle bir başlıkla sormak etik midir? En güzelini gelin adayı mı yapacaksınız? Kimin sesinin güzel olduğunu personel nasıl bilecek? Hekimler tek tek şarkı mı söylüyor? Böyle bir anketin hazırlanması ilimiz için Türkiye'ye karşı hepimizi utandırmıştır."

'İSTİFALARINI VERMELİLER'

Sağlıkta bunca sorun varken bu sorunlarla uğraşılmaması gerektiğini belirten Bilal, "Bu anketin ilimizdeki sağlık çalışanlarının tepkisiyle geri çekilmesi, problemi çözmez. Sorumlular bu yaptıklarının mazur görülmeyeceğini bilmelidir. Kısaca istifalarını vermelidirler" dedi.

'EN ÇILGIN İFADESİ VAR'

Demokratik Sağlık Sen Genel Başkanı Togan Demircan da "Sağlık yöneticileri, bu işlerle değil, kurumların problemleriyle ilgilenmelidir. Açıkçası çok şaşkınım. Ankette ‘En çılgın' ifadesi var. Bu ifade ne demektir? Bizim hastanelerimizde, birçok güzel şeyi ve ilki hayata geçiren arkadaşlarımız var. ‘En'lerle ilgileneceklerine, ilklerle ilgilenmeliler" ifadesini kullandı.

Balıkesir Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Yeşilbaş ise ankete yönelik taslak hazırlayarak hastanelerin eğitim ve kalite birimlerine gönderildiğini ancak çalışmanın iptal edildiğini söyledi. Dr. Yeşilbaş, "Böyle bir anket çalışmamız yoktur" diye konuştu.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler