HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlık çalışanlarından iş bırakma eylemi!

Sağlık çalışanları, hükümetin önerdiği zam oranı ve performansa dayalı gelir sistemindeki düşüşü protesto etmek amacıyla iş bırakma eylemi yaptı.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) üyesi yaklaşık 30 sağlık çalışanı İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde toplandı. Katılımcılar, "Doğalgaza değil emekçiye zam" "Eşitlik adalet istiyoruz" ve "Performanslar eşit dağıtılsın" şeklinde sloganlar atarak, hükümetin önerdiği zam oranını protesto etti. Grup adına yapılan basın açıklaması yapan SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel, “Elektriğe yapılan zam oranında kamu emekçilerine zam yapılmasını talep ediyoruz. Bu yapılacak zam kamu emekçilerinin taleplerini karşılamamakla birlikte, sıkıntılarını da gidermemektedir. Hakem kuruluna bir kez daha seslenmek istiyoruz. Lütfen masada otururken bu insanların nasıl geçinebileceğini de düşünün. Yüzde 3.5 artı 3.5 zam, en düşük memur maaşında yaklaşık 40 TL’ye tekabül etmektedir” dedi.

Adıgüzel, İstanbul Üniversitesi Hastaneleri’nde uygulanan performansa dayalı döner sermaye dağıtımı sisteminde yaşanan sıkıntıları da ifade ederek, “Bu ay arkadaşlarımız ek ödemelerinde 300 - 350 TL’ye varan düşüşler var. Temel talebimiz bunun yükseltilmesi, maaşlara ve emekliliğe yansıtılmasıdır” diye konuştu.

Sağlık çalışanları eylemlerini yağmur nedeniyle erken bitirdi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler