HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sağlıkçı kadının kapkaç oyununu polis bozdu

Kahramanmaraş'ta alacaklıların baskısından bunalan sağlık çalışanı bir kadının, emlakçı arkadaşı ile bir olup kurguladığı kapkaç senaryosunu polis bozdu.

Olay, Pınarbaşı Mahallesi Haydarlı Caddesi üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Kahramanmaraş'ta özel bir klinikte sağlık görevlisi olarak çalışan Yüksel Y. (32), borcu bulunan çok sayıda alacaksı kendisini sıkıştırınca durumu arkadaşı emlak işi yapan Ahmet G.'ye anlattı. Bunun üzerine Yüksel Y. ve arkadaşı, alacaklıların baskısından kurtulmak için bir kapkaç senaryosu hazırladı.

Senaryo gereği, Yüksel Y. otomobilini noter aracılığı ile Cuma Y.'ye satış gösterdi. Ancak karşılığında herhangi bir para alış verişi olmadı. Noter devir işlemi sonrası planlanan kapkaç senaryosu diğer oyuncu Yaşar Y.'nin de dahil olması ile start aldı. Sağlık görevlisi kadın Yüksel Y. ile Yaşar Y. aynı dolmuşa farkı müşterilermiş gibi bindi.Dolmuş şehrin kenar mahallesi olan Pınarbaşı Mahallesi'ne geldiğinde kadın araçtan indi. Dolmuş iki yüz metre gittikten sonra bu sefer Yaşar Y. de araçtan indi. Dolmuştan inen kadın bir müddet yürüdükten sonra birden kapkaça uğradığı gerekçesiyle bağırarak, ağlayarak kendisini yere atmaya başladı. Daha sonra Yaşar Y. kapkaçın yaşandığı iddia edilen olay yerinde tesadüfen orada bulunan bir vatandaş gibi koşarak sözde kapkaççıyı kovalamaya başladı ve arama çalışmalarına katıldı.

İhbarı üzerine olay yerine gelen polis, çevrede geniş çaplı soruşturma başlattı. Onlarca polis ekibinin sevk edildiği bölgede güvenlik kameraları başta olmak üzere kadının verdiği sarışın, uzun boylu, siyah şapkalı kişi üzerinde eşkal taraması yaptı. Kadının yüzünü görmediği kişiyi teşhis edemeyeceğini ifade etti. Çantasında bulunan 28 bin 500 TL ile kendine ait yüzüklerin çalındığını söyledi. Aynı zamanda yüzüklerinin desenlerini kağıda çizerek polise yardımcı olmaya çalıştı. Bunun üzerine polis, kuyumcu esnafına benzer yüzük satışlarına karşı uyarıda bulundu.

Soruşturmayı yürüten Kahramanmaraş Asayiş Şube Yan Kesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, şahıslarının çelişkili ifadesinden yola çıktı. İncelenen kamera görüntülerinde olay yerinden koşan şahsın kimliğini tespit ederek, sağlık görevlisi kadınla bağlantılı olduğunu tespit etti. Şahısların inandırıcı bir şekilde koşmadığı için soruşturma derinleştirildi. Polis ekipleri kadını ve diğer üç kişiyi sorguya aldı. Sorguda şahıslar, gerçek bir araç satışının olmadığını, dolayısı ile ortada para da bulunmadığını, koşan şahsın da bu oyunun bir parçası olduğunu itiraf ettiler.

Kadına ait çanta ise, evinde polis tarafından bulundu. Başta sağlık çalışanı kadın Yüksel Y. olmak üzere 3 kişi hakkında suç uydurmaktan soruşturma başlatıldı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler