HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte 'asker uğurlama' vatandaşları canından bezdirdi

Bursa'nın Mudanya ilçesinde, boyunlarına bağladıkları bayraklarla gezen bir grup genç, "asker uğurluyoruz" diyerek esnaf ve araçlardan para topluyor.

Sahte 'asker uğurlama' vatandaşları canından bezdirdi

Esnafı canından bezdiren sahte asker uğurlama ekibinin hedefinde ise özellikle yoldan geçen lüks araçlar bulunuyor.

Mudanya’da zaman zaman ortaya çıkan dolandırıcılar, kendilerine asker süsü vererek, ellerinde kolonya ve davulla Mudanyalı esnaflardan para topluyor. Yaşları 18 ila 24 arasında olan gençler, boyunların bağladıkları Türk bayraklarıyla, 'asker uğurlama töreni yaptıklarını' söyleyerek, esnaf ve vatandaştan para topluyor. Esnafı canından bezdiren sahte 'asker uğurlama' ekibinin, özellikle yoldan geçen lüks araçları hedef aldığı belirtiliyor. (İHA)

İşte bir dolandırıcılık yöntemi daha: Bu kadınlara dikkat!

Aracınızla yolda giderken yaşlı ve yardıma ihtiyacı olan biri yaşlı 3 kadın görseniz ne yapardınız? Çoğunluğun cevabını biz de biliyoruz... Ama bu haberden sonra bir kez daha düşünün...

İstanbul Büyükçekmece'de 'dolandırıcılık yöntemlerinin sonu yok' dedirtecek bir olay daha yaşandı.

OKUYUCUMUZ GÖRÜNTÜLEDİ HERKES DİKKAT ETSİN!

MYNET HABER okuyucumuz Aydemir Arslan WhatsApp Haber Hattı'mıza ulaşarak karşılaştığı olayı anlattı ve o anın videosunu yolladı. Okuyucumuz Aydemir Bey, insanları kandıran ve duygularını sömürerek para almaya çalışan bu 3 kadının şeytani numarasını kaydederek belgeledi. Kamera açık şekilde kadınların yanına yaklaşan okuyucumuz sorduğu sorularla ve sitemleriyle dolandırıcı 3 kadının olay yerinden hızlıca kaçmasını sağladı.

PEKİ BU 3 KADIN NELER YAPIYOR?

Okuyucumuz Aydemir Arslan olayı şöyle anlatıyor: Büyükçekmece'de, E-5 trafiğinin yoğun olduğu yerlerde ve farklı zamanda Ataköy'de gördüm bunları. Üç kadından yaşlı olan ağır hasta numarası yapıyor. Yaşlı ve hasta taklidi yapan kadının yanındaki diğer iki genç kadın ise trafikte sıkışan araçların önüne atlayıp, 'annemiz çok hasta' deyip uzak mesafedeki bir hastaneye acil gitmesi gerektiğini söylüyorlar. Kadınları görüp duran ve mesafenin çok uzak olduğunu duyan çoğu sürücü duygularına da yenik düşerek para verip oradan uzaklaşıyor. Sürücülerden bazıları ısrarla 'ben götürmek istiyorum' dediğinde ise 'istemiyoruz' deyip hemen o aracın yanından uzaklaşıyorlar.

MYNET HABER OLARAK BU DURUMA ÖNERİMİZ VE YORUMUMUZ:

Öncelikle emniyet güçlerinin bu tür durumları acilen tespit edip, yol kenarında hem tehlike oluşturan hem de insanların duygularını sömüren bu tür kişilere acilen engel olması. Böyle bir olayla karşılaşan insanların ise hiçbir zaman ince eleyip sık dokumadan bir yardımda bulunmaması ve acilen emniyet yetkililerimizle bu durumun paylaşılması.

_

VİDEODA NEDEN YÜZLERİNİ KAPATIYORUZ?_

Okuyucumuzdan gelen bu haberi sizle paylaşmaktaki amacımız bu 3 kadının kim olduğunu, eşgalleriyle ilgili tüm ayrıntıları açık etmek değil. Bu haberde amacımız bu tür olayların yaşandığını görmeniz ve mağdur olmamanız. Aksi takdirde videoda yer alan 3 kadın, emniyet dışında bir vatandaşın şiddet içeren müdahalesine maruz kalabileceği gibi birçok olayla karşılaşılabilir. Biz bütün ayrıntıları göz önünde bulundurarak milyonlarca okuyucumuzun mağdur olmasını engellemek isterken suçluluğu kesinleşmemiş insanları da kanun ve yasalar çerçevesince korumak zorundayız.

​Mynet'in 'OLAYIN İÇİNDEN HABER HATTI' yayında!

Siz de gün içinde karşılaştığınız, haber değeri taşıdığını düşündüğünüz fotoğraf, video ve bilgileri WhatsApp haber hattımıza göndererek gönüllü muhabirimiz olabilirsiniz.

HABERLER MYNET'TE NASIL YER ALIR?

Gönderdiğiniz haberler taşıdığı öneme göre sitemizin anasayfa manşetinde de yer alabilir, manşet dışındaki kategorilerde de değerlendirilebilir. Her an her yerde karşılaştığınız bir durumu cep telefonunuzla görüntüleyebilir, videoya çekebilir ve konuyla ilgili tüm bilgileri yazdıktan sonra WhatsApp'ı kullanarak bize iletebilirsiniz. Dilerseniz haberi sizin isminizle, isminizin açıklanmasını istemiyorsanız 'bir okuyucumuz' şeklinde yayınlayabiliriz.

NE TÜR HABERLER YOLLANABİLİR?

Yakınınızda meydana gelen büyük bir patlama, kaza, şiddet, sosyal sorumluluk projesi gibi her türlü olayı anında görüntüleyerek bizimle paylaşabilirsiniz. Sayfanın en altında yer alan okuyucularımızdan şimdiye kadar gelen bazı haber örneklerini inceleyebilirsiniz.

_

NOT: WhatsApp hattımıza gün içinde yüzlerce görüntü, video ve haber düşmektedir. Tahmin edersiniz ki aşırı bir yoğunluk oluşmaktadır. Haberleriniz görevli editör arkadaşlarımız tarafından sırasıyla değerlendirilmekte ve kullanılmaya çalışılmaktadır._

Siz gönderin, biz yayınlayalım.

Mynet WhatsApp Haber Hattı Numarası: 0530 946 95 00

İŞTE MYNET HABER HATTINA GELEN ÖRNEK OKUYUCU HABERLERİ


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler