HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte hemşireden şok itiraf

Tekirdağ’da Devlet Hastanesi’nde yakalanan sahte stajyer hemşire S.Ö’nün ailesini de hemşire olduğuna inandırdığı ortaya çıktı.

Sahte hemşireden şok itiraf

TEKİRDAĞ (İHA) - Acile gelen yüze yakın hastaya iğne yaptığını söyleyen S.Ö, “Macera olsun diye yaptım. 100 kişiye iğne yaptım. Bundan ne olacak ki evde nineme bile ben iğne yapıyorum.” dedi.

Edinilen bilgiye göre Tekirdağ Kız Meslek Lisesi'nde son sınıfta okuyan 17 yaşındaki S.Ö, ailesinden habersiz Tekirdağ Devlet Hastanesi'ne giderek, Çorlu'da Sağlık Lisesi son sınıfta okuduğunu ve hastanede staj yapmak istediğini söyledi. Kendisini hastaneye kabul ettiren sahte stajyer hemşire bir ay boyunca acilde görev yaptı. İddialara göre bir ay boyunca sahte hemşire acile gelenlere iğne ve serum yaptı.

HASTANE SORUŞTURMA BAŞLATTI

Sahte hemşirenin foyası sınıfından bir kız arkadaşının hastalanmasıyla ortaya çıktı. Annesi ile birlikte acile giden kız öğrenci, sınıf arkadaşını hemşire kıyafetleri ile iğne yaparken görünce durumu annesine anlattı. Durumu acildeki görevlilere söyleyen anne Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (SABİM) mail ve telefonla ihbarda bulundu. İhbardan sonra S.Ö'nün belgelerini inceleyen hastane yönetimi genç kızı hastaneden uzaklaştırarak soruşturma başlattı.

AİLESİNİ DE HEMŞİRE OLDUĞUNA İNANDIRMIŞ

Sahte hemşire S.Ö’nün anne ve babasının Çorlu’da yaşadığı, kendisinin ise babaannesinin yanında kaldığı kaydedildi. Çorlu’da yaşayan ailesine Sağlık Meslek Lisesi’nde okuduğunu ve hastanede stajyer hemşire olarak görev yaptığını söyleyen S.Ö’nün hastanede giydiği önlüğü ise babaannesine diktirdiği ortaya çıktı.

MACERA OLSUN DİYE YAPMIŞ

Gazetecilerin ulaştığı sahte hemşire S.Ö, “Hayatımda biraz macera istedim. Bir ay hastaneye gelip gittim. Kimse anlamadı. Yüze yakın kişiye iğne vurdum. Bundan ne olacak ki nineme de evde ben iğne yapıyorum.” dedi.

OKULA GİTMİYOR

S.Ö’nün olayın açığa çıkmasının ardından Kız Meslek Lisesi’ne gelmediği ortaya çıktı. Olay karşısında şaşırmadıklarını ifade eden S.Ö’nün sınıf arkadaşları, “Hep hemşirelere özenirdi. Sürekli hemşirelerle ilgili şeyler anlatırdı. Bize ‘hastanede bir hemşire abla var, onun yanına gidiyorum’ derdi. Ama böyle bir şey yapacağı aklımıza gelmezdi.” dediler.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler