HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte içkiden ölümü davası

Kemer ilçesinde aldıkları alkol sonrasında komaya giren 7 Alman öğrenciden 3'ünün ölümü, 4'ünün zehirlenmesiyle ilgili davanın görülmesine devam edildi.

ANTALYA (A.A) - Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklar Cengiz Emmez ve Halil İbrahim Emmez, tutuksuz sanıklar Osman Kafadar ve Vedat Gülemez, Alman gençlerin avukatı Deniz Yıldırım ile sanık avukatları katıldı.

Duruşmada mahkeme heyeti, Yargıtay tarafından bozulan, "Olası kastla birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan tutuklu sanıkların tutuksuz yargılanmasına karar verdi. Sanıkların, diğer suçlardan aldıkları cezayı tamamlamak için cezaevinde kalmaya devam edecekleri bildirildi.

Duruşma, Emmez kardeşlere ait şirketlerin kayıtlarının Antalya Emniyet Müdürlüğünden, mahkeme başkanlığına ulaşmaması nedeniyle 19 Eylül'e ertelendi.

Duruşmanın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Alman gençlerin avukatı Deniz Yıldırım, kaçak alkol satan kişilerle otel arasındaki ilişkilerin sadece bir firma üzerinden yürümediğini, başka şirketler üzerinden de çeşitli faturalar kesildiğini savundu.

Mahkeme heyetinden sanıkların başka firmalarla ilişkilerinin incelenmesini talep ettiklerini ancak bu talebin kabul edilmediğini ifade eden Yıldırım, bu nedenle çıkacak sonucun kendilerini ikna etmeyeceğini, temyize gidebileceklerini söyledi.

-Olayın geçmişi-

Almanya'dan 2009 yılı Mart ayında tatil için geldikleri Kemer ilçesindeki bir otelde aldıkları alkol sonrası komaya giren 7 Alman öğrenciden Rafael Neca (22), Jean Pieri Follkevth (18) ile Jean Lange'nin (20) ölümü ve Dustin Krabbe (18), Hendrik Barkow (18), Vanessa Cwiklinski (18) ve Vincent Feyerabend'in (19) zehirlenmesiyle ilgili davada Cengiz Emmez ve kardeşi Halil İbrahim Emmez'e "Olası kastla birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 3'er defa 16'şar yıl 8'er ay hapis cezası, "Olası kastla birden fazla kişinin yaralanmasına sebep olmak" suçundan da 4'er kez 2'şer yıl 6'şar ay hapis cezası kararı verilmişti. "4733 sayılı Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu Teşkilat ve Görevlileri Hakkında Kanuna Muhalefet" suçundan da birer yıl 8'er ay hapis cezası ve 2 bin lira adli para cezasına çarptırılan Emmez kardeşler, toplamda 61'er yıl 8'er ay hapis cezası almıştı. Diğer sanıklar hakkında ise beraat kararı verilmişti.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, Cengiz ve Halil İbrahim Emmez'e olay tarihinde 18 yaşında olan Jean Pierre Folkevth'i olası kasıtla öldürme suçundan kurulan mahkumiyet hükümleri yönünden yerel mahkemenin kararını bozmuş, sanıkların eylemlerinin, "Kasten öldürme suçunun çocuğa ya da beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı işlenmesi halinde, kişi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile cezalandırılır" hükmünün gözetilmediğe, kasten öldürme suçundan verilen müebbet hapis cezasının ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çevrilmesi gerektiğine hükmetmişti.

Bu doğrultuda dosya yeniden Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanmıştı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler