HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte içkiye büyük darbe

Son yılların en büyük sahte içki operasyonunu gerçekleştiren Ankara polisi, İstanbul ve Bandırma'da sahte içki üreten iki imalathaneyi ortaya çıkardı. Operasyon kapsamında 24 kişi gözaltına alındı.

Sahte içkiye büyük darbe

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, bazı kişilerin sahte alkollü içki üretimi ve tütün kaçakçılığı yaptığını belirledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından aldığı izin çerçevesinde çalışma başlatan mali polis, Balıkesir'in Bandırma ilçesi ile İstanbul'un Kartal ilçesinde imal edilen sahte içkilerin Ankara ve İstanbul'da bar, pavyon, gazino gibi eğlence merkezleri, Antalya'da ise turistik otellerde piyasaya sürüldüğünü belirledi.

Yapılan çalışmanın ardından düzenlenen operasyonda Ankara'da 11, İstanbul'da 5, Bursa'da 2, Balıkesir'de 2, Kilis, Bolu, Kocaeli, Gaziantep illerinde birer şüpheli olmak üzere toplam 24 kişi yakalandı.

Elebaşılığını H.K'nın yaptığı şebekenin İstanbul ve Bandırma'da ortaya çıkarılan imalathanelerinde yapılan aramalarda ise bidonlar içerisinde 1 ton 20 kilogram sahte rakı, bin 573 şişe rakı, bin 716 şişe votka, 2 bin 143 şişe viski, bin 16 şişe şarap, 30 kilogram viski, 335 kilogram saf alkol, 27 bin adet sahte TAPDK bandrolü elde edildi.

Zanlılarla birlikte ayrıca 17 bin 803 paket sigara, 70 paket puro ile bandrol hazırlanmasında kullanılan bilgisayar, tarayıcı, yazıcı, içki dolumunda kullanılan malzemeler, sahte viskilerin renklendirilmesinde kullanılan 24 kilogram karamel ele geçirildi.

PİYASA DEĞERLERİ 3,5 MİLYON LİRA

Ele geçirilen malzemelerin piyasa değerinin yaklaşık 3,5 milyon lira civarında olduğu bildirildi.

Zanlıların İstanbul'da ve Bandırma'da kurdukları imalathane dışında, Ankara'da da ürettikleri kaçak içkilerin şişelendiği ve etiketlendiği bir başka depo daha ortaya çıkarıldı. Burada da çok miktarda şişe ve etiketler elde edildi.

Zanlıların kaçak içki üretiminde metil alkol yerine, etil alkol kullandıkları tespit edildi. Etil alkolün ise kaçakçılara bir kolonya fabrikasında çalışan şoför vasıtasıyla temin edildiği de ortaya çıkarıldı.

Emniyette sorgulamaları tamamlanan 24 zanlı, ''suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, halk sağlığını tehlikeye düşürmek ve sahtecilik'' suçlarından adliyeye sevk edildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler