HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte nikah davasında ilginç ayrıntılar

"Ailem nikahı bilmiyordu; Abdullah yerine Ahmet'i göreceklerdi"

Sahte nikah davasında ilginç ayrıntılar

Sahte nikah kıydıran, kıyan ve şahit olan 7 kişinin "Resmi belgede sahtecilik", "Kamu görevini usulsüz üstlenmeye azmettirme", "Kamu görevini usulsüz üstlenme" ve "Kamu görevini usulsüz üstlenme suçuna yardım" gibi suçlardan dolayı 45'er günden 7'şer yıla kadar değişen hapis cezaları istemiyle yargılanmasına başlandı.

Anadolu 68. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasına, tutuksuz olarak yargılanan ve resmi nikahla evlenen Ahmet Göçmüş, sahte nikahla evlenen Abdullah Göçmüş ve Eda Oğuz Göçmüş, sahte nikah memurunu ayarlayan Muammer Duman, sahte nikahı kıyan Cemil Yılmaz ve sahte nikahın şahidi Sezer Kocabaş katıldı. Şikayetçi Üsküdar Belediyesi'ni de müdahil avukat temsil etti.

"AİLEM NİKAHI BİLMİYORDU; ABDULLAH YERİNE AHMET'İ GÖRECEKLERDİ"

Duruşmada savunma yapan Eda Oğuz Göçmüş, Abdullah Göçmüş ile evliliğe yönelik bir arkadaşlıkları olduğunu belirterek, "Ailem evlenmem için baskı yapıyordu. Abdullah evli olduğu için hemen evlenmemiz mümkün değildi. Ailem ısrar edince de, onlara düğünsüz evlenebileceğimi söyledim, ama ısrarla merasim istediler. Abdullah'a, kardeşi Ahmet ile evlenip evlenemeyeceğimi sordum. 'Kısa sürede boşanırız' diyerek 4 Aralık 2015'te Ahmet ile evlendik. 6 Aralık'ta da teknede merasim oldu. Ailem 'evet' dediğimi duymak istemişti. Ailem ilk nikahı bilmiyordu. Bilselerdi, Abdullah yerine Ahmet'i göreceklerdi" dedi.

"ÇOK PİŞMANIM"

Nikahı kıymak için çalıştığı iş yerinden Muammer Duman'a birini bulması konusunda danıştığını söyleyen Göçmüş, "İnternetten de konuyu araştırdım. Cemil diye bir arkadaşını ayarladı. Cemil, nikah günü nikah memuru gibi bize sorular sordu. Şahitlerimizin de olaydan haberi yoktur. Evlilik cüzdanına bakarlar diye resmi ve doğum tarihini değiştirdim. Zaten Ahmet bey ile boşanacaktım. Çok da pişmanım. Resmi ve doğum tarihini boşuna değiştirmişim, kimse de bakmadı. Bunlara mal olacağını düşünemedim" diye konuştu.

"BÖYLE BİR OLAYDAN HABERİM YOKTU"

Eda Oğuz Göçmüş ile gerçek nikahı kıyılan Ahmet Göçmüş ise "Kardeşim bana çok ısrar etti. 'Eğer evlenmezsen Eda'yı zorla başkasıyla evlendirecekler. 6 ay sonra boşanırsınız' dedi. Eda'yı sadece nikahımızda gördüm. Ben sahte nikah töreninde de yoktum. Böyle bir olaydan da haberim yoktu" dedi.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler