HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte plakalı taksiyi polise yakalattı

İstanbul Avcılar'da gece çalışan ticari takside kendi plakasını gören araç sahibi durumu polis ekiplerine bildirdi.

Seyir halindeki araç polis ekiplerince durdurulup incelendikten sonra polis merkezine çekildi. Polis aracın sahte taksi olduğunu belirledi.

Olay, Avcılar Firuzköy Bulvarı üzerinde gece saat 03:00 sıralarında meydana geldi. Maltepe’de oturan Çetin Tümer isimli bir vatandaş yaklaşık bir hafta önce kendisine ait 34 TEB 90 plakalı aracının Avcılar tarafında çalıştığını öğrendi.

Durumdan şüphelenen araç sahibi yanına gece şoförünü alarak aracın sürekli durduğu gece kulübünün yakınında beklemeye başladı. Bir süre sonra kendisine ait plakanın akılı olduğu ticari taksinin geldiğini gördü.

Durumu hemen 155 polis imdat hattına bildiren Tümer aracı takibe aldı. Polis ekiplerinle telefonla görüşerek aracın gittiği istikameti saniye saniye ekiplere bildirdi. Avcılar Önleyici Hizmetler Büro Amirliği’ne bağlı polis ekipleri aracı Firuzköy Bulvarı üzerinde aracı durdurdu. Plakanın takılı olduğu taksi sürücüsünü indiren polis ekipleri aracın şase numarasını ve ruhsatını kontrol etti.

Şase numarasının da aynı olduğunu gören polis ekipleri şok oldu. Bunun üzerine polis ekipleri aracı detaylı olarak incelemek için sürücüsüyle birlikte Avcılar Firüzköy Şehit Ilgız Aykutlu Polis Merkezine götürdü. Bu sırada polis ekipleri gerçek olduğu iddia edilen aracı da polis merkezine çağırdı. Şikayetçi olan araç sahibi Tümer kendi aracını da polis merkezine getirdi.

DURDURULAN TAKSİ SAHTE ÇIKTI

Polis ekipleri gerçek olduğu öne sürülen araç ile durdurulan aracı polis merkezinin bahçesinde yan yana çekti. Yapılan detaylı incelemeler sonucunda durdurulan aracın sahte ticari taksi olduğunu koltuk altındaki şase numarasından tespit etti. Sahte ticari taksinin içerisinde bulunan taksimetredeki plaka ile aracın üzerinde takılı olan plakanın farklı olması dikkat çekti. Aracı kullanan sürücü gazetecilerin sorusu üzerine, "Hayır ben yevmiyeli çalışan adamım nerden bilebilirim, üç dört gün oldu bu araca başlayalı" dedi. Sahte plakalı aracın sürücüsünün polis merkezinde ifadesi alındı.

PLAKA SAHİBİ: ARAÇLAR AYNI ŞOKTAYIM

Sahte ticari taksiyi polise ihbar eden gerçek plakanın sahibi Çetin Tümer, "Yaklaşık bir hafta önce Avcılar’da oturan bir arkadaşım bana ’Ticari taksiyi kiraya mı verdiniz’ dedi. ’Hayır’ dedim bende. Bunun üzerine bir yanlışlık olmasın plakayı bir teyit edelim dedim. Daha sonra teyit ettik bizim plaka olduğunu anladım. Bu gece yarısı geldik bulunduğu çevrede bir gece kulübünün önünde çalıştığını tespit ettik. Yarım saat bekledikten sonra aracı gördük. O anda hemen 155’i aradık. An ve an polis ekiplerinle irtibat kurduk. Bu sırada aracı kullanan sürücü diğer şoförü aldı. Daha sonra aracı takip etmeye başladık. Araç ışıklara geldiği sırada polis ekipleriyle aracı durdurduk. Polis aracı karakola getirdi. Diğer aracı da getirdik. Gördüğünüz gibi aynı araçlar ve şoktayım diyecek bir şey bulamıyorum" dedi.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattığı öğrenildi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler