HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte polis yaşlı adamı "Kuyumcu soyuldu" deyip dolandırdı

Adana'da kendisini polis olarak tanıtan bir kişi, "Kuyumcu soyuldu buradan alınan para ve altınlar sizdeymiş" diyerek 91 yaşındaki adamın 221 bin lira dolandırdı.

Edinilen bilgiye göre, olay Seyhan ilçesi, Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. 91 yaşındaki emekli Mustafa Ağırdil'in öğleden sonra sabit ev telefonu çaldı. Ağırdil telefonu açtığında karşısındaki kişi kendisinin polis olduğunu söyleyip, "Dün gece Adana'da kuyumcu soyuldu. Kuyumcudan yüklü miktarda para ve altın çalındı. Bu çalınan para ve altınların sizde olduğu söyleniyor. Biz bu olayı araştırıyoruz sizin yapmadığınızdan eminiz ancak sizdeki para ve altınların kuyumcudaki para ve altınlar olup olmadığını kanıtlamak için evinizdeki para ve altınları alıp kontrol etmemiz lazım. Şimdi bana adresinizi verin ben de size gelip bu para ve altınları alayım. Ancak bu gizli bir operasyon en yakınınıza bile söylemeyin" dedi.

POLİS YELEĞİYLE GELDİ

Bunun üzerine korkan Ağırdil, temize çıkmak için zanlıya adresi verdi. Zanlı üzerinde polis yeleğiyle adrese gelip 200 bin lira para 21 bin lira tutarında 29 tam altını alıp, "Biz bu para ve altının çalıntı olup olmadığı konusunda size döneceğiz" diyerek kayıplara karıştı. Yaşlı adam bir süre sonra kendisine dönülmeyince dolandırıldığını anlayarak oğlu Nuri Ağırdil'e durumu bildirdi. Nuri Ağrıdil hemen polisi arayarak olayı haber verdi. Polis eve gelerek zanlıları yakalamak için çalışma başlattı. Oğul Ağırdil babasında kalp olduğu için basın mensuplarının görüntü almasına izin vermezken, kendi yaptığı açıklamada, "Telefon geliyor kendilerinin polis olduğunu söyleyip, bir kuyumcunun soyulduğunu, paranın ve altının kendisinde olabileceğini söylüyor ve adres soruyor. Babam adresi verdikten sonra eve geliyorlar, evdeki parayı ve altınları alıp gidiyorlar. Üzerinde yelek olan bir kişi geliyor o yeleğin üzerinde polis yazıp yazmadığını 91 yaşındaki babam göremez" dedi.

EMNİYETTEN SABİT TELEFON UYARISI

Bu arada Adana Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, dolandırıcıların PKK tehdidini ve cep telefonunu arayarak dolandırıcılık yapmayı bir kenara bıraktığını, yeni yöntemlerinin sabit telefondan yaşlı insanları 'kuyumcu soyuldu' diyerek dolandırmak olduğunu, bu nedenle sabit telefonu arayarak kendilerini polis, savcı ya da jandarma olarak tanıtan kişilere inanılmaması gerektiğini kaydetti. Ayrıca emniyet, polisin kimseden para ya da altın istemeyeceğini, eve gelip kendisinin polis olduğunu söyleyen kişinin polis olduğunu öğrenmek için 155 aranarak doğrulatma yapılabileceğini bildirdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler