HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte polise 38 bin TL kaptırdı

Samsun’da telefon dolandırıcısının tuzağına düşen 80 yaşındaki emekli uzman çavuş, bankadan çektiği 38 bin lirayı parkta buluştuğu dolandırıcıya poşet içinde elden teslim ederek dolandırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Atakum ilçesi Esenevler Mahallesi’nde ikamet eden emekli uzman çavuş Abdullah Yüksel’i (80) telefonla arayan kimliği belirsiz dolandırıcı, kendisini polis olarak tanıtıp hesabında oynama yapıldığını belirterek, operasyon yapacaklarını söyleyip dolandırıcıları yakalamak için Yüksel’in hesabındaki parayı öğrendi.

Bankadaki hesapta 50 bin lira bulunduğunu öğrenen dolandırıcılar, Abdullah Yüksel’e paranın tamamını çekip buluşacağı polislere teslim edip operasyonu başlattıklarını söyleyerek kandırdılar. Yaşlı adam parayı çekmesi için bankaya yöneldi. Bu sırada babasının telefon dolandırıcılarının tuzağına düştüğünü öğrenen Recep Yüksel, telefonla 155 Polis İmdat Servisi’ni arayarak yardım istedi.

Babasının telefon dolandırıcılarının tuzağına düşmek üzere olduğunu söyleyen Recep Yüksel, babasının eşkalini ekiplere bildirdi. Samsun polisi İlkadım ve Atakum ilçelerindeki bütün banka ve ATM’lerde araştırma yapıp Abdullah Yüksel’in dolandırılmasına engel olmaya çalıştı. Yapılan araştırmada bankadan para çektiği tespit edilen Abdullah Yüksel’in İlkadım ilçesinde olduğu ortaya çıktı. Dolandırıcı ile konuştuğu için telefonu sürekli meşgul olan Abdullah Yüksel, Tütün İskelesi yanındaki parkta dolandırıcı ile buluştu.

Bankta otururken yanına gelen ve kendini polis olarak tanıtan dolandırıcıya 38 bin lira parayı poşet içinde elden teslim eden Abdullah Yüksel’in "12 bin lirayı da vereyim mi?" sözlerini duyan parkta bulunan Mehmet Kantaş adlı vatandaş müdahale edip, "Bunlar dolandırıcı. Sakın inanma" şeklinde ikaz etti. Ancak yaşlı adam kendisini uyaran vatandaşa tepki gösterip yanından kovdu. Mehmet Kantaş, dolandırılan Abdullah Yüksel’i Cumhuriyet Meydanı Tramvay İstasyonu yanına götürerek buradan polise haber verdi.

Abdullah Yüksel’in yanına giden gerçek polise yaşlı adam bir türlü inanmadı. Dolandırıldığına inanmayan Abdullah Yüksel, "Hem parayı teslim edin diyorsunuz hem de niye parayı verdiniz diyorsunuz. Artık polise inanmayacağım" dedi.

Polisler yaşlı adamı dolandırıldığına güçlüklü inandırdılar. Dolandırıcı ile buluştuğu yere giden yaşlı adam parayı nasıl teslim ettiğini polislere anlattı. Abdullah Yüksel’in aslında bankadan 50 bin lirayı çekmek istediği ancak bankanın kasasında o an 50 bin lira olmadığı için kendisine 38 bin lira para verildiği ve bu sayede de 12 bin lirasının kurtulmuş olduğu öğrenildi.

Samsun polisi 3 kişi oldukları ileri sürülen dolandırıcıları yakalamak için soruşturma başlattı.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler