HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sahte polisler tutuklandı

Malatya'da oturan yaşlı bir şahsı telefonla arayarak kendilerini polis olarak tanıtıp, istedikleri 13 bin 500 dolar parayı alırken suçüstü yakalanan 2 şüpheli tutuklandı.

Alınan bilgiye göre, Şanlıurfa'dan Malatya'ya gelen İ.Y. ve H.B. adlı şüpheliler, cep telefonundan 65 yaşındaki emekli A.Ö.'yü arayarak, "Biz emniyetten arıyoruz. Hesaplarınız terör örgütü tarafından ele geçirildi. Ekiplerimiz şuan da operasyon yapıyor. Bankadaki paralarınızı çekin, sivil ekiplere teslim edin. Sonra tekrar size iade edeceğiz. Bu durumu da başka kimseyle paylaşmayın" dediler.

Bunun üzerine Malatya'daki bir banka şubesine giden A.Ö. hesabında bulunan 13 bin 500 dolar parayı çekmek isterken panik içinde olmasını fark eden banka görevlilerinin polisi araması üzerine banka şubesine gelen Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, A.Ö. ile bir süre görüştü.

Sahte polisler tarafından arandığına ikna edilen A.Ö., polislerin de devreye girmesiyle kendisini arayan dolandırıcılara hiçbir şey olmamış gibi davranarak, buluşma adresini istedi.Dolandırıcıların verdiği çevreyolu üniversite otobüs durağındaki buluşma noktasına polisin verdiği "tuzak para” ile giden A.Ö.'den poşet içerisindeki parayı alan İ.Y. ve H.B., bölgede önlem alan Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekiplerince suçüstü yakalandılar.

Asayiş Şubesi'ndeki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen İ.Y. ve H.B. tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

İHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler