HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sakarya'da 395 bin TL'lik kaçak sigara ve puro ele geçirdi

Kocaeli Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğü ekiplerinin Kocaeli ve Sakarya'da gerçekleştirdiği operasyonlarda 359 bin 347 TL değerinde kaçak sigara ve puro ele geçirildi.

Sakarya'da 395 bin TL'lik kaçak sigara ve puro ele geçirdi

Kocaeli Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbarat çalışması sonucu, iki farklı araçla kaçak sigara sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Ekipler, Sakarya'nın Pamukova ilçesinde durdurduğu iki araçta Xray taramasının yanı sıra eğitimli köpeğin katılımıyla detaylı arama yaptı. Arama sonucu araçların dorselerinin zeminlerinde ahşap plakalar altında oluşturulmuş 'zula' tabir edilen kısımlarına gizlenmiş kaçak sigara ve purolar bulundu.

Yapılan tespit ve sayımlarda ilk araçta toplam 36 bin 830 paket kaçak sigara,ikinci araçta ise 25 bin 375 adet değişik marka puro, 7 bin 500 paket de sigara ele geçirildi. Kaçak sigara ve puroların piyasa değerinin 359 bin 347 lira olduğu belirtildi.

Her iki araçta ele geçirilen sigara ve purolarla ve bunların ele geçtiği araçlara el konularak araç sürücüleri hakkında Cumhuriyet Başsavcılıkları'na suç duyurusunda bulunuldu.

DHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler