HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sakarya'daki havuz faciasında kritik detay: Bina fuhuş nedeniyle mühürlenmiş

Sakarya'da 5 kişinin yaşamını yitirdiği havuz faciasıyla ilgili elektrik tesisatını döşeyen kişi gözaltına alındı. Su parkında oynarken havuzda yüzen 3 çocuk ile onları kurtarmak isteyen 2 kişi elektrik akımına kapılarak yaşamını yitirdi. şletmecisi Mehmet Kaya ve oğlunun yaşamını yitirdiği aquaparkın bulunduğu binanın daha önce pansiyon olarak işletildiği, jandarma denetiminde fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin pansiyonculuğu bırakıp havuz açtığı öğrenildi.

Yapılan soruşturmada ilk belirlemelere göre, izin için belediyeye başvuruda bulunulmadan havuzda tadilat yapıldığı, facianın da metal ayakları havuzun içerisinde olan metal tramplenle elektrik kablosunun teması sonucu meydana geldiği ortaya çıktı. Daha önce pansiyon ruhsatı olan işletmenin fuhuş nedeniyle mühürlenince, havuz yapılarak aquaparka dönüştürüldüğü belirtildi.

Facianın yaşandığı biri küçük iki havuzun bulunduğu aguaparkta elektrik işini yapan elektrikçi Kemal Dursun jandarma tarafından gözaltına alındı. Elektrikçi Kemal Dursun adliyeyeye sevk edillirken, adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

DURSUN’UN SORGUSUNUN ARDINDAN ADLİYEYE SEVK EDİLMESİ BEKLENİYOR

Elektrikçi Dursun’un, metal ayakları suyun içerisinde bulunan metal tramplenin yanında bulunan kabloların izolasyonunu yeterince yapmadığı öne sürüldü. Dursun’un sorgusunun ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Tesisin açılışından sonra çeşitli tarihlerde ilaveler yapıldığı belirlendi. Soruşturma kapsamında da tesisin ruhsat alınırken durumunu gösteren projenin Akyazı Belediyesi’nden istenileceği bildirildi.

ESKİDEN PANSİYONDU

İşletmecisi Mehmet Kaya ve oğlunun yaşamını yitirdiği aquaparkın bulunduğu binanın yaklaşık 15 yıllık bina olduğu daha önce bölgede kaplıca suları olması sebebiyle pansiyon olarak işletildiği öğrenildi.

Ancak pansiyonun jandarma denetimi fuhuş nedeniyle mühürlenmesi sonrasında işletmecinin pansiyonculuğu bırakıp havuz açtığı belirlendi.

CENAZEDE GÖZ YAŞLARI SEL OLDU

İşletme sahibi baba Mehmet Kaya (58) ve oğlu Kadir Kaya da (29) elektrik akına kapılmıştı. Akıma kapılarak ağır yaralanan ve kalplerinin durduğu öğrenilen 5 kişi olay yerine sevk edilen 112 sağlık ekiplerince olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından Akyazı Devlet Hastanesine kaldırılmış, fakat yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Vefat eden 5 kişinin cenazeleri İstanbul Adli Tıp Kurumunda yapılan otopsinin ardından memleketleri Akyazı ilçesine gönderildi.

Çocukların havuzda çırpındığını görerek, hemen havuza atlayan işletme sahibi ile oğlu, son yolculuklarına yan yana uğurlandı. Mehmet Kaya ile oğlu Kadir Kaya için Akyazı Yeşil Direk Camii'nde cenaze namazı kılındı. Baba ve oğlunun yakınları cenazede gözyaşı döktü. Ölümleri ile Akyazı'yı yasa boğan gençler de son yolculuklarına uğurlandı. 15 yaşındaki Nurullah Ünlütürk'ün cenaze namazı Boztepe Mahallesi Camii'nde, 17 yaşındaki Mert Kaliç'ın Gazi Süleymanpaşa Camii'nde, Gökay Genç'in ise Şose Mahallesi Merkez Camii'nde kılındı. Cenazelerde gözyaşları sel oldu

<span style="color: rgb(99, 99, 99); font-family: "Open Sans";">Akyazı'da havuzda 5 kişinin ölümü ile sonuçlanan facianın ardından gözaltına alınan elektrikçi Kemal Dursun adliyeyeye sevk edillirken, adli kontrol şartı ile serbest kaldı.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler