HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Saklıkent'te turistler selde mahsur kaldı: 2 ölü

Muğla’nın Seydikemer ilçesi Saklıkent Kanyonu’nda 46 turist, dün saat 18.00 sıralarında yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle mahsur kaldı.

Muğla'nın Seydikemer ilçesindeki Saklıkent Kanyonu'nda 1 kişinin öldüğü 8 kişinin de yaralandığı sel baskınında kayıp olarak aranan turistin cansız bedenine ulaşıldı. Ozan Genç'in ardından, Ömer Özcan'ın da cesedine ulaşıldı.

Seydikemer Belediyesi tarafından işletilen Saklıkent Kanyonu’na gezmeye giden yerli ve yabancı turist grubu, saat 18.00 sırlarında yağmur sonrası oluşan sel nedeniyle mahsur kaldı. Bulundukları yerden çıkamayan aralarında çocukların da bulunduğu 46 turist, sel sularından korunmaya çalıştı.

Suyun sürüklediği taş ve ağaç dallarından korunmaya çalışan tatilcilerden Ozan Genç, sel sularına kapılarak sürüklendi. Genç’i kurtarmaya çalışan bazı tatilcilerde suya kapıldı. Aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu 9 kişi yaralandı. Mahsur kalan tatilcilerin yardımına işletme sahipleri ve çevre köylerde oturan vatandaşlar koştu.

UMKE VE AKUT KURTARDI

Haber verilmesi üzerine Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri ( UMKE ) ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) Fethiye ekibi olay yerine gitti. Kurtarma istasyonu kurarak kanyona giren kurtarma ekipleri, ilk olarak yaralıları kurtardı. Kanyondan çıkarılan 9 yaralı, ambulanslarla Fethiye Devlet Hastanesi’ne gönderildi. Tedaviye alınan yaralılardan Ozan Genç (35) isimli ziyaretçi, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı. Kanyonda mahsur kalan 25 kişiden 24'ü Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, AKUT ve UMKE ekipleriyle Seydikemer İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerin yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmasının ardından güvenli bir şekilde kıyıya çıkartılmıştı. Ekiplerinin bölgeden ayrılmasının ardından 1 saat sonra sele kapıldığı anlaşılan Ömer Özcan isimli turistin bulunması için yeniden arama kurtarma çalışması başlatılmıştı.

Ömer Özcan'ın bulunması için dün akşam saat 21.00'de başlatılan arama kurtarma çalışmaları, günün ağarmasıyla birlikle yoğunlaştırıldı. Kanyonu her iki yönde tarayan ekipler, sabah saat 07.00 sıralarında 1 kilometre üst tarafta iki kayanın arasında sıkışmış vaziyette olan Özcan'ın cansız bedenine ulaştı. Özcan'ın cenazesinin bulunduğu yerden çıkarılması için çalışma başlatıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler