HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Samatya cinayeti davasında kirli örtüde yeni bir DNA’ya rastlandı

Samatya'da öldürülen Ermeni asıllı Maritsa Küçük davasında mahkemeye ulaşan Adli Tıp Kurumu raporunda ikinci bir kişinin DNA örneğine rastlandı

Samatya'da öldürülen Ermeni asıllı Maritsa Küçük davasında mahkemeye ulaşan Adli Tıp Kurumu raporunda, evdeki beyaz örtünün üzerinde sanık Murat Nazaryan'ın dışında başka DNA'lara da rastlandığı belirtildi.

Samatya'da 85 yaşındaki Maritsa Küçük'ü "canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürdüğü” iddiasıyla hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istenilen Murat Nazaryan'ın yargılanmasına devam edildi. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Murat Nazaryan ve maktule Maritsa Küçük'ün yakınları Bayizar Midilli, Zadik Küçük, Yaşar Küçük ve avukatları Eren Keskin hazır bulundu.

Duruşmanın başlamasının ardından Mahkeme Başkanı, Maritsa Küçük'ün evinde bulunan lekeli örtüye ilişkin Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesince hazırlanan raporun mahkemeye ulaştığını bildirdi.

Mahkemeye ulaşan raporda, kirli beyaz renkli örtüde yapılan incelemede vücut izlerinden birinin sanık Nazaryan'a ait olduğu belirtildi. Raporda, örtüdeki diğer izin ise başka bir erkek şahsa ait olduğu kaydedildi.

Sanık Nazaryan raporu kabul etmediğini belirterek birilerinin kendisini zorla eve götürdüğünü, parmağını keserek kan izlerini bulaştırdıkları savunmasını tekrarladı.

Küçük ailesinin avukatı Eren Keskin, olay sonrasında polisin kendilerine failin arka odalara girmediğini söylediğini belirtti. Ancak kendilerinin vücut lekesi bulunan örtüyü arka odada bulduklarını anlatan Keskin, "Rapor bizim olayda başka kişilerin de olduğu iddiamızı doğruladı. Polis delilleri gerektiği gibi toplamamıştır. Bu bir suçtur ve suç duyurusunda bulunacağız. Mahkemenin de gerekli ihbarı yapmasını istiyoruz. Ayrıca sanık doğru söylememektedir” dedi. Keskin, diğer vücut izinin kime ait olduğunun tespit edilmesi talebinde bulundu.

Mahkeme, ikinci vücut izinin kime ait olduğunun tespiti için emniyet ve jandarmaya yazı yazılmasına karar verdi. Sanık Murat Nazaryan'ın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler