HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sandıkta çocuk öldüren kadına müebbet!

Van'da 3 yıl önce sandığa kapattığı komşusunun kızını öldürdüğü gerekçesiyle tutuklu yargılanan kadın, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Özalp'e bağlı Dorutay köyünde oturan Mehmet Zeki ve Aycan Çeliker çiftinin 2 Mayıs 2009'da kaybolan 3 yaşındaki kızları Zehra Çeliker'in cesedinin 23 gün sonra Derya Tunç'un evindeki çeyiz sandığında bulunması üzerine, Tunç hakkında "Tasarlayarak kasten çocuk öldürmek" suçundan Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Tunç, cinayet zanlısı olarak tutuklandığı gün savcılığa ve mahkemeye verdiği detaylı ifadesinde suçunu itiraf etmesine rağmen, yargılama aşamasında aksi yönde savunma yaparak kız çocuğunu kendisinin öldürmediğini iddia etti.

3 Nisan'da yapılan karar duruşmasında beraatını talep eden Tunç, "Cinayeti ben işlemedim. Eşim ve kayınım işlemiştir. Eşim bana iftira atmaktadır. Çocuğumun kendisinden olmadığını iddia etmiştir" şeklinde savunma yaparak beraatını istedi.

Mahkeme sanığa "Çocuğa veya beden ve ruh bakımından kendini savunamayacak durumda olan kişiyi öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini kararlaştırdı.

Suçun işleniş biçimi, suç işleme kastının yoğunluğu, sanığın şahsi ve sosyal durumu dikkate alan mahkeme heyeti, cezada kanuni ve takdiri indirim hakkının uygulanmasına yer olmadığına karar verdi.

İddianamede, 23 Mayıs 2009 günü kaybolan Zehra Çeliker'in cesedinin Derya Tunç'un evindeki sandıktan çıktığı, Tunç'un evindeki mutfak ile banyo arasında bulunan boş alandan gelen kötü kokular üzerine olayın ortaya çıktığı belirtildi.

AA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler