HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sanık tahliye olmasın diye cinayet davası öne alındı

Antalya'da 3 yıl önce öldürülüp cesedi yarı çıplak ormanlık alana atılan 30 yaşındaki Fazilet Akyüz'ün cinayet şüphelisi, sevgilisi 37 yaşındaki Ejder Bektaş çıktı.

Bir başka suçtan tutuklu sanığın 9 Aralık tarihinde tahliye olacağı tespit edilince, Bektaş'ın 20 Ocak 2016 tarihindeki cinayet davasının ilk duruşması öne alındı. Bektaş, kasten öldürme eyleminden tutuklandı.

Antalya'da eşinden ayrıldıktan sonra evli ve dört çocuk babası Ejder Bektaş ile yaşamaya başlayan Fazilet Akyüz, 2012 yılı 10 Mayıs gecesi cep telefonundan 155 Polis İmdat hattını aradı. “Yetişin Ejder Bektaş beni öldürecek" diye çığlık atıp telefonu kapanan kadından bir daha haber alınamadı.

3 GÜN SONRA CESEDİ BULUNDU

Bu olaydan 3 gün sonra Kepez İlçe Jandarma Komutanlığı'na yapılan bir ihbar üzerine Duacı Köyü Kındıra mevkiindeki ormanlık alanda yola 3 metre mesafede yarı çıplak bir kadın cesedi bulundu. Cesedin, kendisinden birkaç gündür haber alınamayan Fazilet Akyüz'e ait olduğu belirlendi.

ÖLÜM NEDENİ TESPİT EDİLEMEDİ

Otopside, cesetteki çürümeler nedeniyle Fazilet Akyüz'ün ölüm nedeni tespit edilemedi. Bunun üzerine dosya Ulusal Kriminal Büro'ya gönderildi. Ulusal Kriminal Büro tarafından gönderilen raporda, Fazilet Akyüz'ün ölüm nedeninin 'zorlamalı ölüm' olduğu, yani bir başkası tarafından öldürüldüğü belirtildi.

3 YIL SONRA İDDİANAME

Yapılan incelemede, Fazilet Akyüz'ün 10 Mayıs gecesi polisi aradığı telefonun, bir süre sonra Ejder Bektaş tarafından kullanıldığı belirlendi. Ayrıca cesedin bulunduğu ormanlık alandaki bir su faturasında, Ejder Bektaş'ın parmak izi tespit edildi. Soruşturmada, Ejder Bektaş'ın, Fazilet Akyüz'ü para karşılığı pazarladığı, kadın karşı çıktığında ise şiddet uyguladığı, bu konuda adli işlemlerin yapıldığı da tespit edildi. Bunun üzerine 27 Kasım tarihinde savcı Murad Kaya tarafından Fazilet Akyüz'ün öldürülmesiyle ilgili iddianame hazırlandı. İddianamede, Ejder Bektaş'ın kasten öldürme, kişinin ölümünden yararlanarak hırsızlık, bir kişiye baskı ve cebir uygulayarak fuhuş yaptırmak suçlarından ayrı ayrı cezalandırılması istendi.

DAVA HIZLA AÇILDI

Geçen hafta Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame kabul edilip dava açıldı. Yine Fazilet Akyüz'e uyguladığı şiddet nedeniyle bir süredir tutuklu bulunan sanığın 9 Aralık tarihinde tahliye olacağı tespit edilince, Bektaş'ın 20 Ocak 2016 tarihindeki cinayet davasının ilk duruşması öne alındı. 4 Aralık günü görülen duruşmaya tutuklu bulunduğu Antalya E tipi Cezaevinden getirilerek katılan Ejder Bektaş, evli ve dört çocuk babası olduğunu, Antalya Hali'nde işçi olarak çalıştığını söyledi.

SATTIM AMA ÖLDÜRMEDİM

Savunmasında Fazilet Akyüz ile nasıl tanıştığını anlatan Bektaş, “Ben kuaförde çalışırken Fazilet ile tanıştım. Kendisi eşinden ayrılmıştı. Ortak bir ev tuttuk. Zaman zaman ayrıldık, zaman zaman barıştık. Ben onu kimseye fuhuş amaçlı satmadım. Kendisini öldürmedim. Öldürdükten sonra üzerindeki parasını ya da cep telefonu gibi eşyasını da almadım" dedi. Bektaş, tanık beyanlarında Fazilet Akyüz'ü sattığı hatırlatılınca “Ben bir ara onu fuhuş amaçlı erkeklere sattım. Fazilet Akyüz'e karşı insan ticareti eyleminden dolayı yargılandım. Ben onu 2012 yılında bir-iki ay fuhuş amaçlı pazarladım. Ama kendisini öldürmedim" dedi.

TAHLİYE OLACAKTIM

Fazilet Akyüz'ün polisi aradığı cep telefonunu ortak kullandıklarını ileri süren Bektaş, “Ölmeden önce polisi arayıp 'Beni Ejder öldürecek' şeklindeki beyanları neden söylediğini bilmiyorum. Fazilet ölmeden 6-7 ay kadar önce biz ayrılmıştık. Ama zaman zaman buluşmaya devam ediyorduk. Fazilet benden ayrı yaşadığı o dönemde evi de olmadığı için arkadaşlarında ya da farklı yerlerde yatıp kalkıyordu. 3-4 gün sonra tahliye olacağım. Tutuksuz yargılanmak istiyorum" diye konuştu.

Sanığın kasten öldürme eyleminden tutuklanmasına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler