HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa'da suç örgütü kurup 2 kişiyi öldüren Suriyelilere operasyon

Şanlıurfa’da, 2 kişinin ölümünün yanı sıra, yaralama ve hırsızlık gibi olaylara karıştığı saptanan Suriyelilerin oluşturduğu 10 kişilik silahlı suç örgütü polis operasyonuyla çökertildi.

Şanlıurfa'da suç örgütü kurup 2 kişiyi öldüren Suriyelilere operasyon

Şanlıurfa'da, geçen ay Suriye uyruklu Hüseyin El Halaf ile 17 yaşındaki Mehmet Nuri Korkmaz’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma yürüten polis, her iki cinayetin de Suriyeli kişiler tarafından işlendiğini belirledi. Cinayetlerin işlendiği bölgelerde çalışma yürüten polisler, eşkali belirlenen şüphelilerin farklı noktalarda işlenen yaralama ve hırsızlık gibi suçlara karıştığını da saptadı.

EŞ ZAMANLI OPERASYONLA YAKALANDILAR

Polis araştırmasında kimliğini saptadığı 10 şüphelinin, suç örgütü oluşturduğunu ve gasp amaçlı hırsızlık, yaralama suçlarını işlediğini belirledi. Polis, suç örgütü kuran Suriyelilerin; geçen ay tabanca ve bıçakla öldürülen 2 kişinin de paralarını gasp ettiğini saptadı. Çalışmasını tamamlayan polis, savcılık kararıyla kimliğini saptadığı Suriyeli şüphelilerin kaldığı 3 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Yapılan baskınlarda; Kusay Eseyir, Nur Elhal, Abdurezzak Muhammed, Ali Zahra, Terkip Muhammed, Mübarek Semir, Halit Şıhhüseyin, Ahmet Elabid, Muhammed Hamid ve Hacı Toma isimli Suriyeli şüpheliler yakalandı. Gözaltına alınan şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise gasp edildiği tahmin edilen; 6 bilezik, 2 kolye, 2 yüzük, 10 cep telefonu, esrar, tabanca ve av tüfeği ele geçirildi.

15 SUÇA KARIŞTIKLARINI İTİRAF ETTİLER

Gözaltına alınan ve halen sorgulamaları devam eden şüphelilerin ifadesinde; kent merkezinde 15 ayrı suça karıştıklarını itiraf ettikleri öğrenildi. Parasız kaldığı günlerde; yalnız yaşadığını saptadıkları kişilerin ev ve işyerlerinden hırsızlık yaptıklarını, kendilerini fark eden 2 kişiyi öldürdüklerini, bazı kişileri ise yaraladıklarını söyleyen şüpheli Suriyelilerin, sorgulamalarının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecekleri bildirildi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler