HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şanlıurfa’daki terör saldırılarıyla ilgili 4 kişi adliyeye sevk edildi

Şanlıurfa'da AK Parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırı ve 2 polisin şehit edilmesi olaylarıyla ilgili gözaltına alınan 4 kişi adli makamlara sevk edildi.

Şanlıurfa'da 29 Ağustos gecesi AK Parti İlçe binasına bombalı saldırı düzenlenmiş, parti binasında görevli memur saldırıyı düzenleyen bir kişiyi etkisiz hale getirmişti. Olayla ilgili Şilan Ç. adlı kadın yakalanırken bir kişi ise olay yerinden kaçmayı başarmıştı. Kaçan şahıs ise polis tarafından mezarlıklar bölgesinde yakalanmıştı. Aynı dakikalarda ise Şanlıurfa Balıklıgöl Devlet Hastanesi önünde görev yapan polis memurları Tanju Sakarya ve Fatih Kılbey, düzenlenen silahlı saldırıda şehit edilmişti.

Birbiri ile ilişkili olduğu belirlenen iki saldırı ile geniş çalışma başlatan polis, bombalı saldırıyı ile ilgili 1 kişi, 2 polisin şehit edilmesi olayı ile ilgili 3 kişi olmak üzere 4 kişiyi sorgularının tamamlanmasının ardından nöbetçi adli makamlara sevk etti.

Öte yandan saldırı sonrasında polisin ayağından vurarak yakaladığı Şilan Ç'nin ise tedavisinin sürmesi nedeniyle adliyeye çıkartılamadığı öğrenildi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler