HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Şanslı’nın gözleri açıldı

Zonguldak'ta 3 günlükken donmak üzere bulunduktan sonra Bursa'ya getirilen ve yoğun bakıma alınan 'Şanslı' isimli yavru ayının gözleri a

'Şanslı’nın gözleri açıldı

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde geçen şubat ayında, henüz 3 günlükken donmak üzere bulunan yavru ayı, koruma altına alındıktan sonra Bursa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü'nde görevli iki veteriner tarafından Bursa'ya getirildi.

Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne teslim edilen ve yoğun bakım ünitesinde tedavisi süren 'Şanslı' adı verilen yavru ayı hızla büyüyor. Veterinerlik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Engin Kennerman, ayının sağlığının iyiye gittiğini belirterek, "Şanslı'nın gözleri geçen hafta açıldı. Durumu iyi. 5 haftalık oldu. Şu an çok güzel kilo alıyor ve 3 kiloyu aştı. 15 gün önce 2 kilo 30 gramdı. Akciğer enfeksiyonu da kalmadı. 'Şanslı'ya iyi bakıyoruz.

Bir bebekten daha fazla özen gösteriyoruz. 15 gün sonra yoğun bakım ünitesine sığmayacak kadar büyüyecekO zaman biraz daha büyük bir alanda bakımını sürdüeceeğiz. 'Şanslı' gerçekten şanslı" dedi.

'MAYIS SONUNA KADAR HASTANEDE BAKILACAK'

Mayıs ayının sonuna kadar yavru ayının Hayvan Hastanesi'nde misafir edileceğini kaydeden Pro.Dr. Kennerman, "Daha sonra hayvanı, Karacabey'deki Celal Acar Yaban Hayatı Koruma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi Ayı Barınağı Birimi'ne naklederek yarı doğal yaşama göndereceğiz" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler