HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sarısülük davasında tutuklama talebi reddedildi

Ethem Sarısülük'ün 1 Haziran 2013'te Kızılay'da polis AHmet Şahbaz'ın silahından çıkan kurşunla öldürülmesine ilişkin davanın beşinci duruşması sona erdi.

Sarısülük davasında tutuklama talebi reddedildi

Daha önce katıldığı duruşmanın aksine peruksuz ve gözlüksüz gelen sanık polis memuru, susma hakkını kullandı. Sanık polisin tutuklanması talebi reddedildi. Duruşma salonu karıştı, anne Sayfiye Sarısülük fenalaştı.

Aile ve mahkemeyi izleyecekler sloganlar eşliğinde salona girdi. Adliye önünde aileye destek ve adalet istemek için gelen bir grup sloganlar atarak bekledi.

Ankara Gezi Parkı eylemleri sırasında vurularak hayatını kaybeden Ethem Sarısülük için Ankara 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın 5'inci duruşması yoğun güvenlik önlemleri alında başladı. Duruşmaya, tutuksuz sanık polis memuru Ahmet Şahbaz da katıldı.

Sanık avukatları, duruşmanın kapalı yapılmasını istedi. Mahkeme heyeti, yeterli güvenlik önlemlerinin alındığı gerekçesiyle sanık avukatların istemini kabul etmedi. Duruşmaya, Sarısülük'ün ailesinin yanı sıra, CHP milletvekilleri Mahmut Tanal, Aylin Nazlıaka, Hüseyin Aygün ve çok sayıda avukat davayı izlemek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi. Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfı Sarısülük ve Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan duruşma için adliyeye geldi.

Dava nedeniyle adliye çevresinde polis ekipleri geniş güvenlik önlemleri aldı. Davayı takip etmek isteyen çok sayıda kişi adliye sarayı önünde biraya geldi. Davanın tek tutuksuz sanığı polis memuru Ahmet Şahbaz ilk duruşmaya katılmış çıkan olaylar nedeniyle dava ertelenmiş daha sonraki duruşmalarda telekonferas yöntemiyle ifadesi alınan Ahmet Şahbaz'ın son duruşmada mahkemeye getirilmesine karar verilmişti.

Sanık polis Ahmet Şahbaz jandarmaların olağanüstü önlemleri arasında duruşma salonuna getirildi. Duruşmaya bu kez peruksuz ve gözlüksüz katılan katil zanlısı Ahmet Şahbaz’ın görüntüsü ekrana yansıtıldı. Jandarma sayısının fazla olması avukatların ve duruşmayı izleyenlerin tepkisine neden oldu. Mahkeme salonundaki duvarlara Ethem Sarısülük maskeleri asıldı.

Mahkemeyse salonda bulunanları tweet atmamaları konusunda uyandı. Sanık avukatı duruşmanın kapalı yapılmasını isterken, Sarısülük ailesinin avukatları buna karşı çıktı. Sanık Şahbaz susma hakkını kullandığını söyledi. Sanık avukatı, “Müvekkil çok sayıda taş isabet etmiş olup, meşru müdafaa sınırında kalmıştır. Bu nedenle ceza verilmesin” dedi.

DAVA ERTELENDİ

Ethem Sarısülük'ün annesi Sayfi Sarısülük, duruşma salonundaki sanık polis Ahmet Şahbaz'a "Bu tarafa, gözümün içine bak, nasıl yaptın yüzüme anlat... Oğlum mezarda yatıyor, sen dışarıda geziyorsun katil!" diye bağırdı.

Duruşmada Sarısülük'ün vurulma anının görüntüleri izletiliyor. Bu sırada anne Sarısülük gözyaşlarını tutamadı.

Bu arada duruşmayı Gezi'de yaşamını yitiren Berkin Elvan, Abdullah Cömert ve Ahmet Atakan'ın aileleri de izliyor.

Duruşmada Sarısülük ailesinin avukatları görüntülerin ve raporların sunulmasının ardından sanığın tutuklamasını talep ettiler. Savcı tutuklama talebinin de sanık avukatların 'duruşmalardan vareste' tutulma taleplerinin de reddini istedi.

Mahkeme tutuklama istemini reddetti ve duruşmayı 7 Temmuz'a erteledi.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler