HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savarona'daki fuhuş davasında gelişme

Savarona'daki fuhuş davasından beraat eden 5 sanığa hapis cezası verildi

Savarona'daki fuhuş davasında gelişme

Antalya'da Savarona Yatı'na yönelik fuhuş operasyonunda daha önce beraat eden 1'i kadın 5 sanık, Yargıtay'ın kararı bozması sonrasında yeniden yargılanması sonucu, 3 ile 13 yıl arasında değişen hapis cezalarına mahkum oldu.

Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 28 Eylül 2010 tarihinde Göcek'te demirli Savarona Yatı'na baskın düzenledi. Baskında, fuhuş için yurt dışından getirildiği öne sürülen, bir bölümü 18 yaşından küçük 13 kadın gözaltına alındı. 13 kadın sınır dışı edildi. Gözaltına alınanlardan Kazak işadamı Tevfik Arif ile Gündüz Akdeniz, Musa Çelik, Erkan Akdeniz, Hülya Erdoğan ve Rus uyruklu Erdar Baioguev tutuklanırken, Ekaterine Maisuradze, Kemal Tokay, Ebubekir Sıddık Tekin ve Veysi Avcı'nın tutuksuz yargılanmasına karar verildi. Antalya 3'ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde sanıklar hakkında açılan davanın ilk 2 duruşmasında, Musa Çelik ve Gündüz Akdeniz dışındaki tutuklular tahliye edildi.

DÖRDÜNCÜ DURUŞMADA KARAR ÇIKTI

Haklarında 3- 27 yıl arasında hapis cezası istenen 2'si tutuklu 10 sanıkla ilgili davanın 4'üncü duruşmasında sanıklardan Kemal Tokay, "Ben şoförüm. İşim gereği bir yerden aldığım müşteriyi diğer yere transfer ederim. Böyle bir şeyle yargılanmayı kabul edemem" dedi. Tevfik Arif'in avukatları da beraat kararı verilmesini istedi. Son sözü sorulan Tevfik Arif, “Adalete güveniyorum" dedi. Mahkeme heyeti, 'insan ticareti', 'fuhuş yaptırmak', 'örgüt kurmak' suçlarından 10 sanığın beraatına karar verdi. Sanıklardan Musa Çelik, Gündüz Akdeniz, Kemal Tokay ve Erkan Akdeniz, 'Fuhşa aracılık yapmak, fuhuş için yer temin etmek' ve 'fuhuşa teşvik etmek' suçlamalarından 1'er yıl hapis cezasına ve 8'er bin lira para cezasına mahkum edildi. Mahkeme, bu cezalarla ilgili hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Ayrıca tutuklu sanıklar Gündüz Akdeniz ile Musa Çelik de tahliye edildi.

YARGITAY 5 SANIK YÖNÜNDEN KARARI BOZDU

Yargıtay 8'inci Dairesi, sanıklardan organizatör Hülya Erdoğan, Tevfik Arif'in şoförlük ve asistanlığını yaptığı belirtilen Gündüz Akdeniz, Erkan Akdeniz ve transferleri gerçekleştiren Musa Çelik ve Kemal Tokay hakkındaki beraat kararını bozdu. Bozma kararı üzerine 5 sanık yeniden yargılandı. Duruşmada sanıklardan Hülya Erdoğan ile avukatları hazır bulundu.

Mahkeme, yargılama sonucu sanıklardan Gündüz Akdeniz, Erkan Akdeniz, Musa Çelik ve Kemal Tokay'ı 'insan ticareti' suçundan 13 yıl 4'er ay hapis ve 4'er bin lira adli para cezası verdi. Hülya Erdoğan ise 'Fuhuşa teşvik' suçundan 3 yıl 4 ay hapis ve 4 bin lira adli para cezasına çarptırıldı.

Duruşma sonrası açıklama yapan sanık avukatlarından Birol Çiftçibaşı, Savarona faturasının 'Gariban çalışanlara' çıkartıldığını iddia etti. Yargıtay'ın kararı onaması halinde sanıklar cezanın infazı için tutuklanacak.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler