HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savcı "Atla" diye bağıran kadınlara 10 yıl ceza istedi

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin'e atlamadan önce “Atlasana ulan" dedikleri gerekçesiyle iki kadın hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Boğaziçi Köprüsü'nden atlayarak intihar eden Erol Çetin'e atlamadan önce “Atlasana ulan" dedikleri gerekçesiyle intihara yönlendirdikleri iddia edilen Hülya Uysal ve Merve Özocak hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Savcılık, her iki kadın hakkında “İntihara yönlendirme" suçundan 4 yıldan 10 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. İddianame kabul edilirse şüpheliler, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacaklar.

KADINLAR SESLENDİKTEN SONRA KENDİNİ BIRAKMIŞ

İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca tamamlanan iddianameye göre, 8 Mart 2016 tarihinde maktül Erol Çetin'in Boğaziçi Köprüsü korkulukları üzerine çıkarak intihar girişiminde bulunduğu anlatıldı. Olay yerine gelen uzman polislerce intihardan vazgeçirme yönünde gerekli önlemler ve müdahale yapıldığı sırada şüpheliler Uysal ve Merve Özocak'ın araçlarıyla köprüden geçerken maktul Çetin'e yönelik “Atlasana ulan" deyip küfür ettikleri belirtildi. Şüphelilerin teşvik amaçlı söylemlerde bulunmaları üzerine maktülün şüphelilere dönerek “Atla he, atla" diyerek kendisini boşluğa bıraktığı ve daha sonra öldüğünün belirlendiği kaydedildi.

İKNA SAĞLANMIŞKEN ŞÜPHELİLERİN BEYANLARI ÜZERİNE ATLADI

İddianamede şüphelilerin beyanlarında suç işleme kasıtlarının olmadığını beyan ederek suçlamaları kabul etmedikleri ifade edildi. Ancak olay tutanağı ve olaya müdahale eden polislerin tanık olarak alınan ifadelerinde maktulün önceden de intihar girişimlerinde bulunduğu ve vazgeçtiği, olay günü yine vazgeçme yönünde iknanın sağlandığı, ancak şüphelilerin bağrışmaları ve beyanları karşısında maktülün tepki vererek intihar etmek üzere köprüden atladığı ve olay neticesinde öldüğünün belirlendiği vurgulandı. İddianemede, şüpehlilerin inkara yönelik beyanlarının savunma içerikli olup atılı suçu işlediklerinin anlaşıldığı ifade edildi.

Şüphelilerin TCK'nin 84/2. Maddesi uyarınca 4 yıldan 10 yıla kadar hapisleri talep edildi. İddianame kabul edilirse şüpheliler, İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacaklar.

DHA

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler