HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Savcı: "Dini nikah suç"

Dini nikahla evlilik, savcılık iddianamesinde ‘suç’ olarak yer aldı.

Savcı: "Dini nikah suç"
Adana'da 25 yaşındaki tekstilci Mustafa Esmer hakkında, nikahsız yaşadığı 17 yaşındaki Menekşe Ertekin'in intihar etmesi üzerine, eşiyle ‘dinsel törenle evlendiği’ gerekçesiyle 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Dini nikahla evlilik, savcılık iddianamesinde de ‘suç’ olarak yer aldı.
Yunus Emre Mahallesi’nde oturan tekstilci Mustafa Esmer, 2 yıl önce ağabeyinin düğününde tanışıp arkadaşlık yaptığı Menekşe Ertekin’i ailesinden istetti. 2 genç, ailelerin de onayıyla geçen mart ayında düğün yaparak birlikte yaşamaya başladı, ancak, resmi nikah kıymadı. İddiaya göre daha sonra eşinden sürekli dayak yiyen Menekşe Ertekin, 18 Mayıs’ta evde yalnız olduğu sırada, düğünde beline bağlanan kuşakla kendini tavana asarak canına kıydı.
**"BOŞ VAKTİM OLMADIĞIM İÇİN RESMİ NİKAH YAPTIRAMADIM"**
‘Sebebim oldunuz. Hoşça kalın’ yazılı not bırakarak intihar eden Ertekin’in nikahsız eşi Mustafa Esmer hakkında, yaşı küçük biriyle nikahsız yaşadığı için soruşturma açıldı. Esmer polisteki ifadesinde, yaşı küçük kişiyle evlenmenin suç olduğunu bilmediğini söyledi. Resmi nikah yaptırmak için zamanı olmadığını öne süren Esmer kendini şöyle savundu:
“Menekşe Ertekin benim imam nikahlı eşim olur. 2 yıl önce kendisini ağabeyimin düğününde gördükten sonra arkadaşlık teklif ettim. Kabul etti. Yaklaşık 2 yıl birbirimizi tanıdıktan sonra evlenmeye karar verdik. Bunun üzerine aile büyüklerim Menekşe’yi ailesinden istedi. Ailesi razı olunca 14 Mart’ta imam nikahı yaparak evlendik. Boş vaktim olmadığı için resmi nikah yaptıramadım.”
**6 AYA KADAR HAPSİ İSTENİYOR**
Olayla ilgili soruşturmayı tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, Mustafa Esmer hakkında TCK’nin 230/5’inci maddesine göre ‘evlenme olmaksızın dinsel törenle evlenme’ suçundan 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açtı. Hazırlanan iddianamede, “Şüphelinin yaşı küçük olan ve 18 Mayıs 2010 tarihinde ölen Menekşe Ertekin ile yaşının küçük olması nedeniyle, resmi nikah kıydıramadığı için dini nikah kıydırmak suretiyle üzerine atılı evlenme olmadan, evlenmenin dinsel törenini yaptırma suçunu işlediği anlaşılmıştır” denildi.
İntihar eden kadının annesi, babası ve nikahsız eşi hakkında, ‘reşit olmayanla cinsel ilişki’ suçundan kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi. Genç kadının intiharıyla ilgili soruşturma ise sürüyor. Esmer, önümüzdeki günlerde Adana 4’üncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde yargılanmaya başlanacak.
**‘KIZIMI DÖVÜYORMUŞ’**
İntihar eden kadının babası belediye işçisi Fahrettin Ertekin, olaydan kısa süre önce kızının damadından devamlı dayak yediğini öğrendiğini iddia etti. Damadını bu konuda uyardığını belirten 9 çocuk babası Ertekin şöyle dedi:
“Damadımın ailesi ile oturduğumuz mahalleden tanışıyoruz. O dönemde kızımı istediler verdim. Evlendikten sonra mutlu olduklarını biliyordum. Meğerse kızımı her gün dövüyormuş. Eşim duyup damadımı aramış. ‘Kızımızı bir daha döversen eve götürürüz’ demiş. Yine dövmeye devam edince bana söylediler. Arayıp konuştum. İnkar etti. Ancak benim aradığım gün kızımı yine dövmüş. Kızımın niye intihar ettiğini bilmiyorum. Damadım ve ailesi mezarlığa dahi gelmedi.”
Baba Ertekin, toprağa verdikleri kızının yüzünde morluklar olduğunu da ileri sürdü.


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler