HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sedat Peker, çocukların babasına ev hediye etti

Kayseri'de işkenceye maruz kalan çocukların babalarına suç duyurusunda bulunuldu. Öte yandan Sedat Peker, çocukların babasına ev hediye etti

Sedat Peker, çocukların babasına ev hediye etti

Geçtiğimiz hafta içi ortaya çıkan ve ülkeyi ayağa kaldıran görüntülere tepkiler çığ gibi büyüyor. Vatandaşlar farklı yollarla tepkilerini gösterirken, son olarak C.T.F. isimli şahıs tarafından çocukların babası A.A.'ya suç duyurusunda bulunuldu.

Kayseri Adliyesi'ne dilekçe vererek suç duyurusunda bulunan C.T.F.'nin vekili Avukat Ozan Kayhan, "Olay ile ilgili yayınlanan haberlerde komşuların evden gelen çığlık seslerini, dayak seslerini duydukları belirtilmiştir. Komşuların dahi böyle iğrenç bir şiddetten haberi varken şüphelinin haberinin olmaması düşünülemez. Çocukların vücutlarındaki morluk ve eziklikleri şüphelinin görmemiş olması da bir o kadar imkansızdır” dedi.

Olayda babanın büyük ihmali ve sorumsuzluğu bulunduğunu söyleyen Kayhan, "Yayınlanan haberlerde üvey anne S.A.'nın A.A.'nın yukarıda ismi verilen çocuklara insanlık dışı eziyet ettiği, cinsel sapıklığa varacak derecede istismar ettiği ortaya çıkmıştır. İ.A.'ya uygulanan şiddet neticesinde mesanesi patlamıştır. Küçük İ.A. 5 kez ameliyat olmuştur. Uzun süreli sistematik ve ağır uygulanan cinsel istismarın ve şiddetin babanın haberi ve onayı olmadan işlenmesi hayatın olağan akışına göre mümkün değildir” ifadesini kullandı.

Kayhan babanın da işkenceci anne kadar suçlu olduğunu vurgulayarak, "Komşuların dahi böyle iğrenç bir şiddetten haberi varken şüphelinin haberinin olmaması düşünülemez. Çocukların vücutlarındaki morluk ve eziklikleri şüphelinin görmemiş olması da bir o kadar imkansızdır. Şüpheli şiddete ve cinsel istismara uğrayan çocukların velayeti kendine verilmiş bir kişidir. Bu konuda şüpheli babanın da çok ağır kusuru mevcuttur. Şüpheli üvey anne S.A.'ya müdahale edememesi mümkün değildir. Bu durumda işlenen suçlarda şüphelinin olası kastı mevcuttur” şeklinde konuştu.

Baba A.A. hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyleyen Kayhan, "Şüpheli velayet sahibi olarak bu durumda olası kastın bulunması nedeniyle sorumludur. Üvey anne S.A. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi dosyasında 46 yıl 9 ay hapis cezası almıştır. Velayet sahibi olan şüphelinin sorumluluğu nedeniyle bu suçun işlendiğini öğrenen müştekinin hassasiyeti nedeniyle suç duyurusunda bulunduk” açıklamasında bulundu.

Sedat Peker işkence gören çocukların babasına ev hediye etti

Üvey anne dehşetine uğrayan İ.A. ve Ö.A. kardeşlerin babası Akif A.’ya Sedat Peker tarafından 200 bin TL değerinde 180 metrekare büyüklüğünde bir daire armağan edildi. Tapu, çocukların babası TIR şoförü Akif A.’ya teslim edildi.

İstanbul’da oturan Sedat Peker’in Kayseri’deki arkadaşı işadamı Hacı Ömer Okuducutarafından satın alınan Melikgazi ilçesi Hürriyet Mahallesindeki 180 metrekarelik apartman dairesinin tapusu Kocasinan Tapu Müdürlüğünde emlakçı Ali Korkmaz tarafından verildi. Sedat Peker, baba Akif A.’ya üvey anne dehşeti yaşayan her iki kardeşin üniversite bitirene kadar tüm okul harcamalarını da üstlendiğini iletti.

Peker, ayrıca çocuklara bir kamyon dolusu oyuncak gönderdi. TIR şoförü baba ise bu jeste teşekkür etti.

İşkenceci üvey anne, Ankara'ya nakledildi

İki üvey çocuğuna işkence yapmak suçundan 46 yıl hapis cezasına çarptırılan ve kaldığı Kayseri Kapalı Cezaevi’nde tutuklular tarafından dövülerek hastanelik edilen Songül A., dün Ankara’ya nakledildi.

Cezaevindeki bu gelişmeler üzerine Songül A.'nın, can güvenliği açısından başka bir cezaevine nakledilmesi kararlaştırıldı. Sevk kararı uyarınca Songül A., dün gece yarısı güvenlik önlemleri altında Ankara Sincan Kapalı Cezaevi'ne götürüldü.

Songül A. en son böyle görüntülenmişti.

Babanın avukatı konuştu

Türkiye'yi sarsan üvey anne şiddeti ile ilgili basın açıklamasında konuşan mağdur çocukların avukatı Feyza Polatkuş, çocukların ve babanın yaşadıklarını anlattı.

Açıklama yapılırken avukatların hepsi ağladı.

/


Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler