HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehidin babası: "Vatan sağ olsun"

Van'ın Saray ilçesinde pusu kuran teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 23 yaşındaki teğmenin Tokat'taki baba ocağına acı haber sabah saatlerinde ulaştı. Acılı baba, "Vatan sağ olsun" dedi.

Türkiye-İran sınır hattında kaçakçılıkla mücadele faaliyeti kapsamında devriye görevi yapan Yamanyurt Hudut Karakol Komutanlığı'na bağlı askeri timin, gece saatlerinde bir grup terör örgütü üyesi tarafından pusuya düşürülmesi sonucu 23 yaşındaki Teğmen Emre As şehit oldu, bir asker yaralandı. 20 gün önce gittiği yerde şehit düşen teğmenin acı haberi baba ocağına sabah saatlerinde verildi.

Tokat'ın Zile ilçesi Mollayahya Mahallesi'ndeki şehidin evi Türk bayrakları ile süslendi. Zile Kaymakamı Nuri Özder, Zile İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hüseyin Direk, Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ile mahalle sakinleri şehit ailesine baş sağlığı ziyaretinde bulundu. Şehidin babası Ömer As, 20 gün önce görev yerine giden oğlundan acı haberi aldığını ifade ederek, "Vatan sağ olsun, ne diyelim. Takdiri ilahi, ömrü bu kadarmış” diye konuştu.

Acılı anne Melehat As, oğlunun fotoğrafına sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ise yüreklerine ateş düştüğünü ifade ederek, "Canımızı alan hainler, PKK'lı katiller sürüsü, emperyalistlerin iş birlikçileri canları ile bunun bedelini ödeyecekler” ifadelerini kullandı.

İlk görev yerinde şehit düşen Teğmen Emre As'ın cenazesinin yarın Zile'de toprağa verileceği öğrenildi. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler