HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit eşi Numan Öksüz'ü sedye üzerinden uğurladı

Mardin'in Derik İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin Üçyol Jandarma Karakolu'na bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Numan Öksüz için uğurlama töreni düzenlendi.

Şehit eşi Numan Öksüz'ü sedye üzerinden uğurladı

Yağmur nedeniyle komutanlığın salonunda yapılan törene Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, 70'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salih Kırhan, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Jandarma Komutanı Albay Alaaddin Karsavuran, İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan, şehidin saldırı sırasında jandarma karakolu bitişiğindeki lojmanda bulunan ve yaralanan 5 aylık hamile eşi Tuğba Öksüz, sedye üzerinde katıldı.

Tören, şehit Uzman Çavuş Numan Öksüz'ün cenazesi, askerler tarafından omuzlarda taşınarak katafalka konulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun tarafından dua edildi.

Törende birlik adına Yarbay Kubilay Karadeniz, yaptığı konuşmada, milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildiğini belirterek, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti'ni korumak, kollamak ve muhafaza etmek kararından asla vazgeçmeyecektir. Bu uğurda binlerce şehit veren Türk Silahlı Kuvvetleri, bundan sonra da ne pahasına olursa olsun, ülkemizin birlik ve bütünlüğünü korumaya artan bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kanunları önünde yaptıkları bu caniliklerin hesabını mutlaka vereceklerdir" dedi.

Al kanlarının rengini bayrağına veren, vatan toprağını karış karış kanlarıyla sulayan şehitlerin aralarından ayrılmadıklarını ifade eden Yarbay Karadeniz, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amaçlarına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç ve kararlılıkla devam edeceğiz. Kahraman şehitlerimizin emaneti olan 'bayrak', 'vatan' için kutsal nöbet sırası bizde. Aziz şehitlerimiz, sizlere layık olmanın bilinci içinde dimdik vazife başındayız, rahat uyuyun" diye konuştu.

Milletin birliği ve beraberliği, vatanın bölünmez bütünlüğü için binlerce şehit verildiğini hatırlatan Yarbay Karadeniz, "Üzerinde yaşadığımız toprakların Türk yurdu olarak kalması, uzun süren mücadelenin, gösterilen özverili çabaların ve hayatlarını bu uğurda kaybeden aziz şehitlerimizin eseridir. Gururumuz ve kıvanç kaynağımız olan şehitlerimiz birlik ve bütünlüğümüzün, yurt sevgimizin, özgürlük ve bağımsızlığımızın simgeleridir" diye konuştu.

Törende, aynı saldırıda yaralanan şehidin 5 aylık hamile eşi Tuğba Öksüz de tedavi gördüğü hastaneden sedye üzerinde salona getirildi. Vali Koçak'ın teskin ettiği şehit eşi uzun süre gözyaşlarına hakim olamadı. Törende şehidin olayda yaralanan silah arkadaşları da hazır bulundu. Şehit eşi Öksüz ve saldırıda yaralanan silah arkadaşları, tören boyunca gözyaşlarına hakim olamadı. Törenin ardından şehit Uzman Çavuş Öksüz, toprağa verilmek üzere memleketi Kahramanmaraş'a uğurlandı.

(DHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler