HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit haberini ailesine böyle verdiler

Hakkari’de terör örgütü PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal’ın Hatay’ın Hassa İlçesi’ndeki baba evi yasa büründü.

Yetkililerin şehidin ailesine kameralar eşliğinde acı haberi vermesi büyük tepki çekti. Evladının şehit olduğundan o ana kadar haberi olmayan anne Feride Tuhal büyük şok yaşadı ve gözyaşlarına boğuldu. Başbakan Ahmet Davutoğlu, skandal görüntüler için soruşma talimatı verdi.

Hakkari’de Terör örgütü PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal’ın Hatay’ın Hassa İlçesi’ndeki baba evi yasa büründü.

Şehit polis memuru Mehmet Tuhal’ın Yukarı Bucak Mahallesi’nde oturan ailesine acı haberi, Hassa Kaymakamı Mustafa Pala, Hassa Belediye Başkanı Abdurrahman Demirel, İlçe Emniyet Müdürü Murat Şimşek ve İl Emniyet Müdür vekili Mustafa Ay verdi. Acı haberi Kaymakam Pala’nın ağzından duyan şehidin aynı ismi taşıyan 75 yaşındaki babası Mehmet Tuhal ve 65 yaşındaki annesi Feride Tuhal gözyaşlarına boğuldu. Şehidin anne ve babasına hazırda bekletilen sağlık ekipleri müdahale etti.

6 yıllık polis memuru 29 yaşındaki Mehmet Tuhal’in, 9 kardeşten 8’incisi olduğu öğrenildi. Daha önce İstanbul’da olay yeri inceleme polisi olarak görev yapan Tuhal’in, yaklaşık 2 ay önce Hakkari’ye tayin edildiği belirtildi. Şehidin yakınları, ufak kardeşi Fuat Tuhal’in Ankara’da Uzman Erbaş Okulu’nda okuduğunu ve perşembe günü mezun olup, Şanlıurfa’da göreve başlayacağı söyledi. Fuat Tuhal’ın mezuniyet törenine hazırlanırken, Mehmet Tuhal’ın şehit haberini alan ailesi, yıkıldı. Şehidin baba evine Türk bayraklarıyla donatılırken, Hassa Camii İmamı Şemsettin Gönüleğmez Kuran okudu.

Acı haberin henüz olaydan haberi olmayan aileye kameralar eşliğinde verilmesi ise tepki çekti. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından çok sayıda kullanıcı duruma tepki gösterdi.

DAVUTOĞLU SORUŞTURMA TALİMATI VERDİ

Başbakan Ahmet Davutoğlu Hassa Kaymakamı hakkında soruşturma talimatı verdiğini açıkladı.

Hakkari’de Terör örgütü PKK’nın yola döşediği bombayı uzaktan kumandayla patlatması sonucu şehit düşen 29 yaşındaki polis memuru Mehmet Tuhal’ın ailesine şahadet haberinin kameralar önünde verilmesi büyük tepki çekmişti.

Evladının şehit olduğundan o ana kadar haberi olmayan anne Feride Tuhal büyük şok yaşamış ve çok sayıda basın mensubunun bulunduğu evde gözyaşlarına boğulmuştu.

Görüntülerin basına yansıması sonrasında olay büyük tepki yaratmıştı. konu Başbakan Ahmet Davutoğlu'na da soruldu.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Davutoğlu konuyla ilgili olarak şunları söyledi.

Şehit haberi verilmesi olabilecek en ağır sorumluluklardan birisi. Dünyada üç tur atsın desinler ama şehit cenazesinde yaralı annenin elinin öpülmesi zor bir görev diye. Bütün kamu görevlilerin bu zor görevi, en mahrem ketum şekilde vermeleri sonra da talimatlarını almaları lazım. Kaymakam ve vali haber vere bir postacı değildir. Oraya gidip acıyı paylaşmak sonra da emriniz nedir diye sormakla yükümlüdür. Bunu kabul etmek mümkün değil. soruşturmanın derhal açılması talimatını verdim. Burada gösterilen tutumun izahı mümkün değil. bu bakımdan gerekli her türlü idari işlem yapılacak. Bunu mazur görmemiz söz konusu değil. kaymakamlar ve valiler orada şehit ailelerimizin yüreklerini dindirmek için oradalar, canlı yayın yada kayda almak için değil.

Vali, kaymakam, bakan kim olursa olsun ben de dahil. Herhangi bir şehit haberinin bu şekilde verilmesi konusunda her türlü soruya açık olmam lazım. Ama bu haber üzerinden sürekli bunun oradaki aileleri, tekrar tekrar bu acıları yaşatacak şekidle sürekli dolaşması da doğru değil. gerekli hukuki idari her türlü işlem yapılacak. Allah’tan rahmet diliyorum.

VALİLİK 'GİZLİCE' ÇEKİLDİĞİNİ ÖNE SÜRDÜ

Hatay Valiliği İlçe Kaymakamı Mustafa Pala'nın şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine şehadet haberini vermek üzere giderken herhangi bir basın mensubunu davet etmediği bildirildi.

Hatay Valiliği'nce yapılan açıklamada, "16 Eylül 2015 Çarşamba günü bazı internet haber portallarında yer alan ve 15 Eylül 2015 Salı günü Hakkari'de menfur terör saldırısı sonucu şehit düşen polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine acı haberin kameralar eşliğinde verildiği yönündeki iddialar üzerine kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun bulunmuştur" ifadesine yer verildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Şehit polis memuru Mehmet Tuhal'ın ailesine şehadet haberini vermek üzere giden İlçe Kaymakamı ve diğer görevliler tarafından herhangi bir basın mensubu davet edilmemiştir. Müteveffanın evine intikal edildiği zaman şehadet hadisesi sosyal medyada yer almaya başlamış ve bu kapsamda aralarında basın mensuplarının da bulunduğu bazı kişilerin eve geldikleri görülmüştür. Şehadet olayı haber verilmeden önce basın mensupları ve yakın akraba dışındaki diğer kişiler oda dışına davet edilmiştir. Ziyaret esnasında şehidin akraba ve komşularının arasına karışarak içeriye giren ismi ve bağlı olduğu haber ajansı Valiliğimizce bilinen basın mensubu tarafından söz konusu görüntülerin basın ahlakına aykırı şekilde gizli olarak çekildiği ve servis edildiği tespit edilmiştir. Ahlaki ve insani değerlere aykırı şekilde çekilen görüntüler dolayısıyla sorumluları esefle kınıyor, bu hususu kamuoyunun takdirlerine saygı ile sunuyoruz.”

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler