HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit polislere veda

Şehitler için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu...

Diyarbakır ve Şırnak'ta uğradıkları saldırılarda şehit düşen polis memurları memleketlerine uğurlandı.

Şehit polis Ahmet Gılıç'ın 13 yaşındaki kızı Ece, "Babamı bana geri verin" diye çığlıklar attı. Şehit polis İlker Narin'in 3 yaşındaki kızı Meyra ise olanlardan habersiz, tören alanında balonla oynadı. Meyra'yı izleyen şehitlerin silah arkadaşlarının gözyaşlarının tutamadığı görüldü.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçesinde görev yaptıkları sırada kimliği belirlenemeyen bir teröristin uzun namlulu silahla yaptığı saldırı sonucu şehit olan trafik polisleri Ahmet Gılıç ve İlker Narin ile Şırnak'ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracına düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Yılmaz Dikmen için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü bahçesinde cenaze töreni düzenlendi. Törene, İl Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, askeri erkan, şehitlerin yakınları ve silah arkadaşları ile vatandaşlar katıldı.

"ŞEHİDİN KIZINI ACILI ANNE SAKİNLEŞTİRDİ"

Tören, şehitlerin cenazelerinin getirilmesiyle başladı. Bu sırada şehit polis Ahmet Gılıç'ın eşi Akile, kızı Ece ve şehit polis İlker Narin'in eşi Emel ile yakın akrabalarının gözyaşları sel oldu. "3 aydır babamı görmüyorum, bana babamı geri verin" diye çığlıklar atan 13 yaşındaki şehit kızı Ece'yi, acılı annesi Akile Gılıç sakinleştirmeye çalıştı. Ece, tören boyunca çığlıklar atarak, gözyaşı döktü.

Şehit polis İlker Narin'in 3 yaşındaki kızı Meyra ise olanlardan habersiz, tören alanında balonla oynadı. Meyra'yı izleyen şehitlerin silah arkadaşlarının gözyaşlarının tutamadığı görüldü.

"BEYİNLERİNİ KİRALAMIŞ ŞER ODAKLARI BİZİ YILDIRAMAZ"

Törende, şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından konuşan İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, görevleri başında uğradıkları menfur saldırılar sonucu şehit olan polisleri kutsal yolculuklarına uğurladıklarını belirterek, "Aziz milleti korumaya söz vermiş bir teşkilatın mensupları olarak, birçok şehit verdik, vermeye de hazırız. Kardeşlerimiz mertebelerin en yücesine ulaşmıştır. Kaos ortamı yaratmaya çalışan, aklını ve beynini birilerine kiralamış şer odakları bizi yıldıramayacak" dedi.

Konuşmanın ardından İl Müftüsü Burhan İşliyen, şehitler için dua okudu. Şehitlerin cenazesi daha sonra ambulanslara konularak, memleketlerine uğurlanmak üzere havaalanına götürüldü.

Şehit polis İlker Narin'in cenazesinin Kastamonu, Ahmet Gılıç'ın cenazesi İzmir, Yılmaz Dikmen'in cenazesi ise Kırıkkale'ye uğurlandı.

(İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler