HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şehit Umut Aytekin'in cenazesinde mahşeri kalabalık

Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nda çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Onbaşı Umut Aytekin, memleketi Karabük'te toprağa verildi

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Suriye'nin kuzeyindeki El Bab bölgesinde terör örgütü DEAŞ ile çıkan çatışmada şehit olan Uzman Onbaşı Umut Aytekin (27), memleketi Karabük'te son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit Aytekin için Karabük Kent Meydanı'nda düzenlenen törene, ailesi, yakınları, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, eski TBMM Başkanı ve AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Karabük Garnizon Komutanı Albay Tekin Nemlioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay Cihan Ulukaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Ceylan, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Maliye Daire Başkanı Hasan Baksı, Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, ilçe belediye başkanları, kaymakamlar, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"BANA HEP GÜLEREK GELİRDİN OĞLUM"

Tören sırasında, şehidin annesi Zehra Aytekin, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak "Bana hep gülerek gelirdin oğlum" diyerek ağıt yaktı.

"HAYATTA EN ÇOK İSTEDİĞİNİ YAŞIYORSUN YAVRUM"

Baba Hasan Aytekin ise tabutu öperek "Hayatta en çok istediğini yaşıyorsun yavrum. Allah nasip etti şehitliğini yavrum." dedi.

"ASLANIM HAKKINI HELAL ET"

Ağabey Uğur Aytekin de kardeşinin resmini elinden düşürmedi. Güçlükle sağlık ekiplerinin desteğiyle ayakta durabilen ağabey, "Aslanım hakkını helal et, söz verdim ayakta duracağım." sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

Şehidin dedesi Durmuş ve babaannesi Fatma Aytekin ise tabutun önündeki fotoğrafı öperek gözyaşı döktü.

Burada, İl Müftüsü Halil Bektaş'ın kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı, bir süre taşındıktan sonra cenaze aracına nakledildi. Şehidin cenazesi daha sonra Karabük Mahallesi Mezarlığı'nda defnedildi.

Göreve bir yıl önce başlayan Umut Aytekin'in bekar olduğu öğrenildi. (AA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler