HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sema Hunca ölü bulundu

Kozmetik devi Adnan Hunca'nın önceki gün ortadan kaybolan 75 yaşındaki eşi Sema Hunca, Belgrad Ormanlarında kaza yapmış otomobilinin içinde ölü bulundu.

Salı gününden beri kendisinden haber alınamayan Sema Hunca’nın cipiyle kaza yaparak hayatını kaybettiği ortaya çıktı. Cipin yağmurla kayganlaşan yoldan çıktığı ve 5 metrelik setten ormanlık alana kaydığı, o nedenle fark edilmediği anlaşıldı.

Salı günü “Alışverişe gidiyorum” deyip Sarıyer Bahçeköy’deki evinden çıkan ve dönmeyen Sema Hunca’yı (75) bulmak için Asayiş Şube Müdürlüğü özel bir ekip oluşturuldu. Özel ekip Hunca ailesinin evinde çalışanların ve Sema Hunca’yı son gören terzisinin ifadelerini aldı. Ayrıca bölgedeki kamera görüntülerine yoğunlaşıldı. Toplanan kamera görüntülerinde bir iz aranırken, Sema Hunca’nın cep telefonu Fatih Ormanları bölgesinden sinyal vermeye devam etti. İstanbul’daki plaka tanıma sisteminden yapılan sorguda, Sema Hunca’nın cipinin izine rastlanmadı.

ORMANDAN SİNYAL

AFAD ekibi, Sema Hunca’yı telefonunun sinyal verdiği ormanlık alanda eğitimli köpekleri Zeus ve Hero ile aramaya çıktı.
Aramalara polis helikopteri de havadan destek verdi. Saat 15.50’de telefon sinyalinin geldiği ormanlık alanda arama yapan ekipler Sema Hunca’nın cipini yan yatmış halde buldu. Cip yoldan kayarak yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki setten düşmüştü. Sema Hunca direksiyondaydı. Çarpmanın etkisiyle başına darbe almıştı ve hayatını kaybetmişti.

‘OLAY YERİ’ DEVRİLEN CİPİ İNCELEYECEK

POLİS Sema Hunca’nın cipinin izini bölgedeki MOBESE kameralarının görüntülerini izlerken Bahçeköy yolunda buldu. Cip, vinç yardımıyla uçtuğu ağaçlık alandan çıkarıldı. Araç daha sonra incelenmek üzere Olay Yeri İnceleme Şubesi’nin Üsküdar’daki merkezine götürüldü.

SON OLARAK TERZİSİNE GİTMİŞ

Polis tarafından olayla ilgili yapılan soruşturmada Selma Hunca’nın evinden ayrıldıktan sonra markete gittiği son olarak da Tarabya’da bulunan terzisine uğrayarak daha önceden tadilat yapılması için bıraktığı eşyalarını aldığı ortaya çıktı.

Konuyla ilgili terzinin ifadesinin Tarabya Polis Merkezi'nde alındığı, müşterisinin durumunda bir anormallik görmediğini söylediği öğrenildi.

SON OLARAK ORMANA GİRERKEN GÖRÜNTÜLENMİŞ

Polis 2004 model siyah renkli otomobiliyle esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolan kadının izini güvenlik kameralarında aradı. Evinden çıktıktan sonra kameralar aracılığı ile takip edilen Selma Hunca’nın otomobilinin son olarak aynı gün Bahçeköy’de Belgrad Ormanları girişinden saat 14.40’da geçtiği tespit edildi. Ancak görüntüsünün açısı nedeni ile bu geçiş sırasında aracın içinde bir başkasının bulunup bulunmadığı tespit edilemedi.

Yapılan incelemede aracın Belgrad Ormanlarından çıkış görüntüsü bulunamadı.

AÇIK OLAN TELEFONUN SİNYALİYLE YERİ TESPİT EDİLDİ

Öte yandan Selma Hunca’nın telefonunun halen aynı bölgeden sinyal verdiği ve açık olduğu belirlendi. Telefonun halen aranabildiği belirtildi. Polis bölgenin iki gündür yağmurlu olması nedeniyle telefonun halen aracın içinde olduğu ihtimalini değerlendirdi. Öte yandan telefonun akıllı telefon olmadığı bu nedenle şarjının uzun süre gidebileceği bunun da aramalara olumlu bir katkı sağlayacağı belirtildi.

KAZADAN ÖNCEKİ SON GÖRÜNTÜLER ORTAYA ÇIKTI

Fatih Ormanı'nda uçuruma düşen aracında ölü bulunan Selma Hunca'nın kazadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı.

Görüntülerde Hunca'nın aracının ormanlık alana doğru ilerlediği görülüyor.

Eski Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üyesi ve Hunca Kozmetik'in kurucusu Adnan Hunca'nın eşi Selma Hunca, 2 gün önce alışveriş için markete gittiğini söyleyerek evden ayrılmış, kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Hunca'nın telefonunun en son sinyal verdiği Fatih Ormanı'nda başlatılan aramalarda Hunca, Bahçeköy-Kilyos yolu üzerinde şarampole uçan aracında ölü bulunmuştu.

Ölüm sebebi araştırılan Hunca'nın içinde bulunduğu aracın kazadan önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Kazanın yaşandığı ormanlık alana yakın bir iş yerinin güvenlik kameralarına 6 Ekim Salı günü saat 14.00 sıralarında yansıyan görüntülerde, Hunca'nın kaza yaptığı aracının ormanlık alana doğru ilerlediği görülüyor. Görüntülerde aracın içerisi gözükmezken, polisin olayla ilgili soruşturması devam ediyor.

Selma Hunca’nın cesedi morga kaldırıldı

Fatih Ormanı'nda uçuruma düşen aracında ölü bulunan Hunca Kozmetik'in kurucusu Adnan Hunca'nın eşi morga kaldırıldı.

Fatih Ormanı'nda uçuruma düşen aracında ölü bulunan Hunca Kozmetik'in kurucusu Adnan Hunca'nın eşi Selma Hunca'nın cesedi, savcının incelemesinin ardından özel bir hastanenin morguna kaldırıldı. Hunca'nın bahçıvanı İbrahim Atar otoparkçının araştırılması gerektiğini söylerken, üvey oğlu Tuncay Hunca ise, "Babamın bilgisi yok. Hasta, bilmemesi daha iyi. Şüpheli bir durum olmasına ilişkin emniyet yorum yapacak” dedi.

Eski Galatasaray Kulübü Divan Kurulu üyesi ve Hunca Kozmetik'in kurucusu Adnan Hunca'nın eşi Selma Hunca, 2 gün önce alışveriş için markete gittiğini söyleyerek evden ayrılmış, kendisinden bir daha haber alınamamıştı. Hunca'nın telefonunun en son sinyal verdiği Fatih Ormanı'nda başlatılan aramalarda Hunca, Bahçeköy-Kilyos yolu üzerinde şarampole uçan aracında ölü bulunmuştu. Olay yerine gelen savcının incelemelerinin ardından Hunca'nın cesedi sıkıştığı yerden çıkarıldı. Savcının talimatı ile Hunca'nın cesedi, otopsi yapılmak üzere özel bir hastanenin morguna kaldırıldı. Aracı vinç yardımı ile çıkarılırken, olay yerine Hunca'nın üvey oğlu ve yakınları geldi. Bahçıvanı İbrahim Atar ile bazı yakınlarının gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Basın mensuplarına kısa bir açıklama yapan bahçıvan İbrahim Atar, "Selma Hunca evden yanız çıkmıştı. Terziye gittiği, oradan terziden çıkmış arabasını otoparktan almış. Hep yalnız gidiyordu. Terzi, 15 dakika kaldı çıktı dedi. Otoparkçı ilkten bize söylemedi, sonra polis sıkıştırınca söylemiş. Otoparkçının araştırılmasını istiyorum” dedi.

Hunca'nın üvey oğlu Tuncay Hunca ise, "Babamın bilgisi yok. Hasta, bilmemesi daha iyi. Şüpheli bir durum olmasına ilişkin emniyet yorum yapacak” diye konuştu.

Polisin olayla ilgili incelemeleri devam ediyor.

AKUT AÇIKLAMA YAPTI

Sarıyer'de kaybolan Sema Hunca'nın arama çalışmalarına yönelik olarak AKUT tarafından da bir açıklama yapıldı. AKUT Arama Kurtarma Derneği Basın İlişkileri Birimi'nin açıklaması şöyle:

"48 saat boyunca kayıp olarak aranan Sema Hunca isimli vatandaşımızın arama çalışmalarına, basına yansıyan haberlerin aksine AKUT Arama Kurtarma Derneği katılmamıştır. Çalışmalar Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü, Asayiş Şube Müdürlüğü Kayıp Şahıslar Büro Amirliği Ekipleri ve AFAD tarafından başarılı bir şekilde yürütülmüş olup; ilk bulgular dikkate alındığında, tarafımızca, ilgili kaybın olağan bir "doğada kaybolma" yerine adli vaka olma ihtimali yüksek görünmüştür. Bu gibi durumlarda, çalışmalar devletin ilgili mercileri tarafından yürütülmekte ve STK'lar, operasyonu yöneten kamu kurumlarının talebi/daveti/izni ile çalışmalara katılabilmektedir.

Destek istendiği takdirde AKUT İstanbul ekibimizden üst düzey arama-kurtarma eğitimi almış 50 civarında gönüllümüz arama çalışmalarına katılmak üzere hazır bulunmakta iken, ilgili kurumlardan derneğimize ihbar kaybın 2 gün sonrası, dün (08 Ekim) öğle saatlerinde gelmiş, koordinatları beklediğimiz sırada, kazazede ekipler tarafından bulunmuştur. Başarılı çalışmalarından dolayı emniyet güçlerimizi ve AFAD'ı tebrik ederiz. Bu operasyonun basın tarafından bize mâl edilmesi noktasında, derneğimizin yönlendirici hiçbir beyanı olmamıştır"

(Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler