HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şemdinli şehitlerinin kimlikleri belli oldu

Hakkari Şemdinli’deki saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu'nun babası, şehadet haberini veren askerlere sarılıp ağladı. Er Eyüp Hacıoğlu'nun ise son paylaşımı yürekleri yaktı

Şemdinli şehitlerinin kimlikleri belli oldu

Hakkari'nin Şemdinli’de teröristlerin yol kontrolü sırasında patlattıkları bombayla şehitolan 10 askerden birisinin 8 aylık er Malatya’nın Yazıhan İlçesi’ne bağlı Sürür Köyü’nde oturan 21 yaşındaki Eyüp Hacıoğlu olduğu belirlendi. Adıyamanlı Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da hain saldırıda şehit olan 10 asker arasında.

Jandarma Komando er Eyüp Hacıoğlu’nun acı haberi köyde oturan, ailesine bildirildi. Çiftçilik yapan baba Nihan Hacıoğlu ile yakınları sinir krizleri geçirdi. Bekar olduğu bildirilen Eyüp Hacıoğlu’nun cenazesini teslim almak üzere bir grup yakınınınŞemdinli’ye hareket ettiği bildirildi.

'HOCANIN SELASIYLA GİDERİZ'

Şemdinli’de teröristlerin yol kontrolü sırasında patlattıkları bombayla şehit olan 21 yaşındaki Eyüp Hacıoğlu’nun son paylaşımı yürekleri dağladı.

Jandarma Komando er Eyüp Hacıoğlu’nun Facebook sayfasındaki son sözleri, "Ne kimseye muhtaç olduk, ne de kimseye minnet ettik. Anamızın duasıyla geldik, hocanın selasıyla gideriz" olduğu görüldü.

SAMSUNLU 2 UZMAN ÇAVUŞ DA ŞEHİT OLDU

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi’nde PKK’nın bomba yüklü araçla Jandarma Yol Kontrol Noktası’na düzenlediği saldırıda şehit olan 10 asker arasında Samsunlu uzman çavuşlar 25 yaşındaki Bayram Aksu ile Ercan Bayraktar’ın da bulunduğu haberi ailelerine ulaştı.

Şehit uzman çavuşlardan Bayram Aksu’nun annesi Ünzile ve babası Dursun Aksu’nun Yakakent İlçesi Mutaflı Mahallesi’nde yaşadıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Bayram Aksu’nun eşinin ise İstanbul’da olduğu kaydedildi.

Samsunlu diğer şehit uzman çavuş Ercan Bayraktar’ın da Atakum İlçesi’nden olduğu ve ailesinin İstanbul’da oturduğu belirtildi. Şehit uzman çavuş Bayraktar’ın, Atakum İlçesi’ndeki yakınları da haberi alınca üzüntülerini dile getirdi.

ADANA'YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hakkari’nin Şemdinli ilçesindeki Durak Jandarma Karakolu kontrol noktasına PKK’lı teröristlerin bomba yüklü araçla düzenlediği saldırıda şehit olan Piyade Er Özkan Altınok'un baba ocağına ateş düştü.

Şehit Piyade Er Özkan Altınok'un (23) şehadet haberi, Adana'nın Yüreğir ilçesi, Dadaloğlu Mahallesi'nde oturan ve şoförlük yapan babası Celal Altınok'a, yolcu götürdüğü Niğde'nin Ulukışla Mahallesi'ne bağlı Çiftehan köyünde askeri yetkililer tarafından verildi.

4 kardeşi olan şehidin, nişanlı olduğu ve düğün hazırlığı yaptığı öğrenildi.
Şehit Piyade Er Özkan Altınok'un cenazesinin Hakkari'de düzenlenecek törenin ardından Adana'da toprağa verileceği bildirildi.


Er Eyüp Hacıoğlu Şemdinli'de şehit oldu

ADIYAMAN'A DA ŞEHİT ACISI

Şemdinli’de, bugün PKK’lı teröristlerce Durak Jandarma Kontrol Noktası’na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 8 de sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da şehit düştü. Uzman Çavuş Aydoğdu’nun şehadet haberi, Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve askeri yetkiler tarafından Sümerevler Mahallesi’nde yaşayan babası Hacı Yusuf Aydoğdu’ya verildi. Acı haberi alan şehidin annesi Fatma Aydoğdu fenalık geçirirken, kardeşleri eve gelen askerlere sarılıp Türk bayraklarını öperek gözyaşı döktü. Acılı anneye sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, yasa boğulan ailenin oturduğu eve Türk bayrakları asıldı.

Şemdinli’de, bugün PKK’lı teröristlerce Durak Jandarma Kontrol Noktası’na bombalı araçla düzenlenen ve 10 askerin şehit olduğu, 8 de sivil vatandaşın yaşamını yitirdiği saldırıda Jandarma Uzman Çavuş Hasan Aydoğdu da şehit düştü.

ACILI BABA: AYNEN HASAN'IMIN KOKUSU

Uzman Çavuş Aydoğdu’nun şehadet haberi, Vali Yardımcısı Onur Kökçü ve askeri yetkiler tarafından Sümerevler Mahallesi’nde yaşayan babası Hacı Yusuf Aydoğdu’ya verildi.

Acı haberi alan şehidin annesi Fatma Aydoğdu fenalık geçirirken, kardeşleri eve gelen askerlere sarılıp Türk bayraklarını öperek gözyaşı döktü. Acılı anneye sağlık görevlileri tarafından müdahale edilirken, yasa boğulan ailenin oturduğu eve Türk bayrakları asıldı.

Aydoğdu'nun şehadet haberini vermeye gelen askerlere sarılan Şehit Babası Hacı Yusuf Aydoğdu, "Aynen Hasan’ımın kokusu. Bunlar da benim Hasan’ım. Dik duracağız. O şerefsizleri sevindirmeyeceğiz" dedi.

KISA SÜRE SONRA EVLENECEKTİ

5 çocuklu ailenin ikinci büyük çocuğu olan şehit Uzman Çavuş Aydoğdu’nun, babası Hacı Yusuf Aydoğdu’nun yaşadığı 2 katlı binanın en üst katını hazırlayıp kısa süre sonra nişanlısı evlenerek burada oturmayı planladıkları belirtildi. Şehit Uzman Çavuş Aydoğdu’nun cenazesi, yarın memleketi Adıyaman’da toprağa verilecek.

2 YILLIK ÖĞRETMEN DE SALDIRIDA ÖLDÜ

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin jandarma kontrol noktasına bomba yüklü kamyonetle düzenlediği saldırıda yaşamını yitiren 8 sivil arasında 24 yaşındaki öğretmen Oğuz Uysal da var. Şemdinli'nin Korgan Köyü Akbal Mezrası'nda yaşayan Afyon Kocatepe Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü mezunu olan Uysal, 2 yıl önce öğretmen olarak atandı. Yüksekova Esendere Beldesi'nde öğretmenlik yapan Uysal, bugün görev yerine dönerken, PKK'nın bombalı saldırısında hayatını kaybetti. Oğuz Uysal'ın 12 kardeşten 4'üncüsü olduğu belirtildi.

MİNİBÜS SÜRÜCÜSÜ 3 ÇOCUK BABASIYDI

Saldırıda hayatını kaybeden minibüs sürücüsü 30 yaşındaki Bahri Fırat ise 3 çocuk babasıydı. Bahri Fırat, bu sabah saatlerinde Şemdinli'den yolcularını aldıktan sonra Yüksekova'ya gitmek üzere duraktan ayrıldı. Yaklaşık 20 kilometre gidebilen Fırat da diğerleri gibi kimlik kontrolu sırasında beklerken meydana gelen patlamada ağır yaralandı. Fırat kaldırıldığı Şemdinli Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler