HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şemdinli'de iki asker, Batman'da bir polis şehit oldu

Şemdinli'de zırhlı aracın geçişi sırasında patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada iki asker şehit olurken, Batman'da bir polis şehit oldu, bir sivil yaşamını yitirdi.

Batman kent merkezine yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Samanyolu Köyü yakınlarında PKK'lılar akşam saatlerinde özel harekat polislerini taşıyan zırhlı araca bombalı saldırı düzenledi.

PKK'lılar karayolu üzerindeki menfeze tuzakladıkları bombayı polis zırhlı aracının geçişi sırasına uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Şiddetli patlamada araçta bulunan bazı polisler ile yolda seyreden sivil araçta bulunan vatandaşlardan yaralananlar oldu.

1 POLİS ŞEHİT OLDU, 1 VATANDAŞ ÖLDÜ

Batman'da teröristler tarafından menfeze yerleştirilen bombanın zırhlı aracın geçişi sırasında patlatılması sonucu şehit olan Batman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru Nedim Erbay'ın Manisa'nın Kula İlçesi'ndeki baba ocağına ateş düştü. Bombalı saldırı sırasında yoldan geçen sivil minibüsü kullanan Hamdullah Aydın da kaldırıldığı özel hastanede hayatını kaybetti.

Saldırıda yaralanan 3 polis memuru ile 4 sivil vatandaşın hastanelerdeki tedavisi ise sürüyor..

ANNE VE BABA HASTANEYE KALDIRILDI

Batman'a gelen zırhlı polis aracı ve hemen arkasından gelen sivil bir kamyonetin geçişi sırasında, daha önceden PKK'lı teröristler tarafından menfeze yerleştirilen bombanın patlatılması sonucu şehit olan Batman Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürlüğü'nde görevli polis memuru 47 yaşındaki Nedim Erbay'ın Manisa'nın Kula İlçesi Saraylar Mahallesi'ndeki baba ocağına acı haber ulaştı. İki çocuk babası Erbay'ın şehit olduğunu öğrenen babası Halil İbrahim Erbay ile şehidin annesi fenalaştı. Sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından anne ve baba hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

HAKKARİ'DE İKİ ASKER ŞEHİT OLDU

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şemdinli'de zırhlı aracın geçişi sırasında teröristlerin yerleştirdiği patlayıcının infilak etmesi sonucu meydana gelen patlamada 2 askerin şehit olduğu, 3 askerin de yaralandığı belirtildi.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

"29 Eylül 2015 saat 16.45’te Yüksekova-Şemdinli yolu üzerinde bulunan Tuhi Köprüsüne yerleştirilen El Yapımı Patlayıcının imhası için görevlendirilen birliklerin emniyetini almak maksadıyla bölgeye intikal eden zırhlı aracın geçişi esnasında

Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen başka bir El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır.

Patlama sonucunda Kahraman iki silah arkadaşımız şehit olmuş ve Kahraman üç silah arkadaşımız hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralı silah arkadaşlarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır.
Bölgeye taarruz helikopter kolu, insansız hava aracı ve takviye birlikler sevk edilmiş; teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz."

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler