HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sen misin işten çıkaran!

Gaziantep'te çivi ve tel imalatı yapılan bir iş yerine atılan düzenek patladı.

Güvenlik kameralarına da yansıyan ve işyerinde paniğe neden olan patlamaya neden olan düzeneğin, bir hafta önce işine son verilen bir işçinin 2 akrabası tarafından atıldığı saptandı.

Olay, öğle saatlerinde Çakmak Mahallesi Başak Sokakta bulunan Bekir İncetahtalı'ya ait çivi ve tel imalathanesinde meydana geldi. İddiaya göre, yoldan geçen 2 kişi ellerinde bulunan bir cismi işyerine atınca, patlama olduldi. Paniğe neden olan patlamada ölen ve yaralanan olmazken, oluşan küçük çaplı yangın kısa sürede söndürüldü. Patlama nedeniyle kısa süreli şok yaşayan işçilerin ihbarıyla olay yerine gelen polisler, patlamanın meydana geldiği alanda inceleme yaptı.

İŞTEN ÇIKARILAN İŞÇİ YAPTIRDI İDDİASI

Olayın ardından çalışma başlatan polisler, işyerinde çalışan işçiler ile çevredeki işyerlerinde bulunanların ifadelerine başvurdu. Yapılan çalışma sonunda, işyerinde patlayan düzeneği Hasan D. ve soyadı öğrenilemeyen Hayri adındaki kişinin attığı tespit edildi. Yapılan araştırmada, şüphelilerin işten 1 hafta önce çıkarılan Mehmet Serdar Ö.'nün yakınları olduğu saptandı. Mehmet Serdar Ö.'nün ise sabah saatlerinde işyerini arayarak, "Beni nasıl çıkardınız. İşyerini uçururum" dediği öne sürüldü.

Patlamanın ardından panik yaşadıklarını anlatan işçiler, "Öğle saatlerinde kartonların bulunduğu alanda patlama meydana geldi. Baktığımızda kartonlar alev almıştı. Ses bombası gibi bir şey patladı. İşyerinde ölen ya da yaralanan olmadı. Bizde hemen polislere haber verdik" dedi.

OLAY ANI KAMERADA

Patlamanın meydana geldiği alanda çalışmalarını tamamlayan polisler, çevredeki işyerlerinin kamera kayıtlarını kontrol etti. Patlamanın meydana geldiği sokağı gören bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde; sokakta yürüyen 2 kişinin ellerinde bulunan cismi yakarak işyerine attığı ve daha sonrası kaçtığı görüldü.

Polisler kimliği saptanan 2 şüpheli ile bir hafta önce işten çıkarılan akrabaları Mehmet Serdar Ö.'nün yakalanması için çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. (DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler