HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Sen top musun?' cinayeti

Sibel Yılmaz’ı adliye önünde öldüren, bir yakınını da yaralayan minibüs şoförü 29 yaşındaki Anıl Tezcan’a, olayda ağır tahrik olduğu gerekçesiyle verilen indirim bozuldu.

'Sen top musun?' cinayeti

Zonguldak’ın Alaplı İlçesi’nde, eski sevgilisi 32 yaşındaki Sibel Yılmaz’ı adliye önünde öldüren, bir yakınını da yaralayan minibüs şoförü 29 yaşındaki Anıl Tezcan’a, yerel mahkemenin olayda ağır tahrik olduğu gerekçesiyle indirim uygulayarak verdiği 21 yıl 8 ay hapis cezası kararını Yargıtay bozdu. Yargıtay’ın tahrik olmadığına hükmetmesi üzerine yeniden hakim karşısına çıkan sanık Tezcan, bu kez ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Kendisinden ayrılmak isteyen Sibel Yılmaz’ı bağ evine kaçırıp basit tıbbi müdahale ile iyileşebilir şekilde yaraladığı iddiasıyla hakkında dava açılan Anıl Tezcan, 14 Aralık 2011’deki duruşmaya tabanca ile geldi. Anıl Tezcan, adliye önünde Sibel Tezcan’ı tabanca ile öldürürken, akrabası Özkan Öztürk’ü de yaraladı.

AĞIR TAHRİK İNDİRİMİ

Anıl Tezcan, Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde, ’Tasarlayarak adam öldürmek’ ve ’Adam öldürmeye teşebbüs’ suçundan biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandı. Sibel Yılmaz ve yakınlarıyla yaşadığı husumet nedeniyle cep telefonuna bilinmeyen numaralardan, "Sen gay misin? Sen topsun" yazılı mesajlar gönderildiğini ileri süren Anıl Tezcan, cinayeti ağır tahrik altında işlediği kanaati ve duruşmalardaki iyi hali nedeniyle 20 yıl, Özkan Öztürk’ü yaralamaktan ise 1 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

YARGITAY BOZDU

Ancak Yargıtay 1’inci Ağır Ceza Dairesi, Sibel Yılmaz’ın öldürülmesinde tahrik olmadığına hükmederek mahkemenin verdiği 20 yıl hapis kararını bozdu. Tutuklu sanık Anıl Tezcan, 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden hakim karşısına çıktı. Duruşmada, ölen Sibel Yılmaz’ın yakınları ve avukatlar da hazır bulundu.

’HEDEF ALMADAN ATEŞ ETTİM’

Son sözü sorulan sanık Anıl Tezcan, adliyeye girmeden önce üzerindeki eşyaları yakındaki kafeye bıraktığını belirterek, "Duruşmadan sonra alacaktım. Öldürme planım yoktu. Ben maktul ve yakınlarına arkamı dönerek ateş ettim, yüzlerini görmeye dayanamadığım için. Özellikle hedef almadım. Hedef almadan ateş ettim. Pişmanım" dedi.

ÖMÜR BOYU HAPİS

Önce tasarlayarak adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet verilen sanığın cezası, duruşmalardaki iyi hali nedeniyle ömür boyu hapis cezasına çevirilirken, tahrik indirimi uygulanmadı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler