HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seri gaspçı polis ekipleri tarafından yakalandı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde yaşları küçük 4 ayrı kişiyi aynı yöntemle gasp eden şahıs, polis ekipleri tarafından kovalamaca sonucu yakalandı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 4 ayrı olayda aynı yönetimi kullanarak 4 kişiyi gasp eden Ş.T. isimli şahsın yakalandığı bildirildi. Açıklamada, "24 Mart 2015 ile 16 Nisan 2015 tarihleri arasında Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü idaresinde meydana gelen yaşı küçük mağdur şahısların önlerinin kesilerek silah ve bıçak teşhir etmek sureti ile darp edilerek 4 ayrı yağma olayı ile ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışma neticesinde 27 Mart 2015 günü saat 19.00 sıralarında Bağlar ilçesi idaresinde bulunan mevkide müşteki M.E. isimli şahsın kullanmış olduğu cep telefonunun darp edilmek sureti ile gasp edilmesi olayı, 16 Nisan 2015 günü saat 21.30 sıralarında Bağlar ilçesi idaresinde bulunan düğün salonu civarında müşteki R.S. isimli şahsın kullanmış olduğu cep telefonunu zorla ve bıçak gösterilmesi sureti ile gasp edilmesi olayı, 16 Nisan 2015 günü saat 21.15 sıralarında Bağlar ilçesi idaresinde bulunan düğün salonu karşısında müşteki M.T. isimli şahsın kullanmış olduğu cep telefonunun, tehdit edilerek ve silah olduğu söylenerek gasp edilmesi olayı ve 16 Nisan 2015 günü saat 21.30 sıralarında 10 Nisan Polis Merkezi idaresinde bulunan düğün salonu arkasında müşteki B.S. isimli şahsın kullanmış olduğu cep telefonunun, tehdit edilerek ve bıçak teşhir etmek suretiyle gasp edilmesi olayı ile ilgili olarak Asayiş Şube Müdürlüğü görevlilerince 4 farklı seri gasp olayları detaylı bir şekilde incelenmiştir. Olayların gerçekleşme şekli, olay yerlerinin birbirine yakın oluşu ve müşteki şahısların verdiği eşkal bilgilerinin birbirini tutması sonucunda bu olayları yapan kişinin aynı kişi olduğu ve şahsın sürekli aynı yöntemi kullandığı anlaşılmıştır” denildi.

BİLGİLER DOĞRULTUSUNDA ŞAHIS TESPİT EDİLDİ

Bağlar İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince bu kapsamda her 4 ayrı olayın müştekileri tarafından verilen bilgiler doğrultusunda şüpheli şahıs hakkında yapılan araştırmalarda şahsın Diyarbakır'da gasp ve yankesicilik suçlarından kaydının olduğu ve kayıp şahıs olarak da aranmasının olduğu tespit edildiği belirtildi. Açıklamada "Şahsı yakalamaya yönelik çalışmalar devam ettiği esnada 06 Mayıs 2015 günü şüpheli Ş.T. isimli şahıs Bağlar Sento Caddesi üzerinde ekiplerimiz tarafından görülmüş ve şahıs kovalamaca sonucu yakalanmıştır. Şüpheli şahıs, hakkında gerekli adli işlemler yapılmak üzere yaşının küçük olması sebebiyle Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir. 07 Mayıs 2015 günü çıkarılmış olduğu adli mercilerce tevkif edilerek E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne teslim edilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler