HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Seri katil Atalay Filiz'le ilgili son gelişmeler ve detaylar

İzmir Yeşilyurt'ta seri katil Atalay Filiz'e polis merkezinin arka sokağındaki evinin odasını 2 günlüğüne kiraya veren ve bu süreyi Filiz'le birlikte geçiren Cemal Can polise ifade verdi.

Can ifadesinde, "Sabit telefondan arayıp evde müsait oda olup olmadığını sordu. Bende müsait olduğunu söyleyip evi tarif ettim. Elinde valizin yanı sıra bir de bilgisayarçantası vardı ama oldukça ağırdı. Valizi taşımasına yardım ettim. Beraber kahve içtik, düzgün cümleler kuruyordu. Oda ücretini sordu 75 TL dedim. Yanındaki 50 TL'yi verdi, sonra da odasına girdi. Ertesi gün odayı terk etti. Hiç şüphelenmedik" dedi.

Sabah Gazetesi'nin telefonla ulaştığı Can, "Bu konu beni çok rahatsız ediyor. Panik içindeyim ve korkuyorum" dedi.

ÇEŞME - URLA - ALAÇATI ÜÇGENİNDE

Mahalle sakinlerinin de korkudan çocuklarını sokağa göndermediği öğrenildi. Emniyet yetkilileri, Ankara'da 2, İstanbul'da bir kişiyi öldüren Filiz'in Çeşme, Urla ve Alaçatı üçgeninde sıkıştığını, yurtdışına kaçamadığını düşünüyor.

KENDİ HABERLERİNİ TAKİP EDİYOR

Atalay Filiz'in, ilk olarak hakkında çıkan haberleri takip ettiğini belirledi. Ardından kaçmak ve gizlenmek için yardım alacağı insan kaçakçılarıyla sosyal medya üzerinden bağlantı kurduğu anlaşıldı. Polis şimdi katilin yanı sıra bağlantı kurduğu bu insan kaçakçılarının da izini sürmeye başladı. Bu yönde de önemli gelişmeler kaydetti. Bu arada polisin, Yunanistan Sakız Adası ya da başka bir adasına kaçak geçiş olup olmadığını yönelik de yine bu ülkenin yetkilileriyle sık sık görüşmeler yaptığı öğrenildi. Bu arada Asayiş şubenin yanı sıra İstihbarat Şube Müdürlüğü, Sahil Güvenlik ekiplerinin de aynı şekilde araştırmalarının devam ettiği açıklandı. Emniyet yetkilileri, elde edilen tüm görüntüleri ve onlarca ihbarı değerlendirdiklerini söyledi.

"KAÇIRTMAYACAĞIZ"

3 cinayetten aranan Atalay Filiz'le ilgili vatandaşın duyarlılığı dikkat çekiyor. İstanbul’da polise 5 gün içinde 2 binin üzerinde ihbar geldi. Vatandaşlar şüpheli gördükleri hatta Atalay diye yakaladıkları kişilerin bile fotoğrafını çekip polise gönderiyor. Televizyonda canlı yayına bağlanan bir insan kaçakçısının da “Çanakkale’den Bodrum’a kadar bütün kıyı şeridi bizden sorulur. Bize gelse de yurtdışına kaçırmayacağız” demesi izleyen pek çok kişiyi şaşırttı.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler