HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sevilay'ı surlardan atarak öldüren sanığa ömür boyu hapis

Diyarbakır'da 22 Ocak 2014 tarihinde 19 yaşındaki Sevilay Sülüntay'ı tarihi surlardan iterek ölümüne neden olmaktan yargılanan 36 yaşındaki Enver Tulay ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Sevilay'ı surlardan atarak öldüren sanığa ömür boyu hapis

(DHA) - Adli Tıp Kurumu'ndan mahkeme gönderilen raporda, sanığın akıl sağlığının yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

Dershane öğrencisi Sevilay Sülüntay'ın tarihi surlardan atılarak öldürülmesine ilişkin davanın duruşmasına Diyarbakır 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edildi. Duruşmaya Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yatan tutuksuz sanık Enver Tulay katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu. Gelen evrakları okuyan mahkeme başkanı 4'üncü Adli Tıp İhtisas Kurulu tarafından sanığın akıl sağlığına ilişken gönderilen raporun dosyaya ulaştığını söyledi.

Adli Tıp Kurumu'ndan gönderilen raporda sanık Enver Tulay'ın iki kez muayene edildiği belirtilerek, sanığın hareket serbestisini ortadan kaldıracak veya azaltacak derecede herhangi bir akıl hastalığı ve zeka geriliğinin saptanmadığı ifade edildi. Raporda sanığın işlediği suçun hukuki anlam ve sonucunu anlama yeteneğini ortadan kaldıracak boyutta bir akli arızasının bulunduğuna dair de bir tıbbi bulguya rastlanmadığı kaydedildi. Adli Tıp Kurumu raporunda sanık Enver Tulay'ın işlediği suça karşı cezai sorumluluğunun tam olduğu ifade edildi.

Raporun açıklanmasının ardından mahkemeye esas hakkındaki görüşünü sunan savcı, sanık Enver Tulay'ın 'kasten öldürme' suçundan ömür boyu hapisle cezalandırılmasını talep etti. Daha sonra kararını açıklayan mahkeme, sanık Enver Tulay'ı Sevilay Sülüntay'ı kasten öldürdüğü gerekçesiyle ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde tedavi altında olan sanık hakkında yakalama kararı çıkaran mahkeme, sanığın uzman gözetiminde uyuşturucu tedavisi görmesine de karar verdi.

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler