HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK, kayıt dışı istihdamı denetleyecek

SGK İl Müdürlüğü'nün, kayıt dışı istihdamla daha aktif mücadele ve sosyal güvenlik konularında vatandaşı bilgilendirme için tahsis edilen 'denetim aracı' hizmete girdi.

Yozgat Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nün, kayıt dışı istihdamla daha aktif mücadele ve sosyal güvenlik konularında vatandaşı bilgilendirme için tahsis edilen 'denetim aracı' hizmete girdi.

SGK Yozgat İl Müdürü İsmail Yılmaz, yaptığı açıklamada 2013-2015 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında hazırlanan eylem planında istihdam imkanlarının artırılarak işsizlik oranının düşürülmesi, ilaç ve tedavi giderlerinin azaltılması için bilinçlendirme faaliyetleri yapılması, sosyal güvenlik açıklarının azaltılması ve kayıt dışı istihdamla etkin mücadele edilmesi gibi konularda çalışmaların başlatıldığını söyledi. Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Stratejisi Eylem Planı kapsamında il merkezinde ve ilçelerde bilgilendirme toplantıları düzenlediklerini belirten, Yılmaz, "Bu toplantılarda kayıt dışı çalışmanın yurt ekonomisine vermiş olduğu zararlar ve kayıt dışı çalışan vatandaşlarımızın sosyal güvencesinin olmaması nedeniyle yaşadıkları mağduriyetler hakkında bilgiler verildi. Bu konularda bundan sonra daha etkin çalışma yapmak amacıyla bütün illere olduğu gibi Yozgat SGK İl Müdürlüğüne de bir denetim aracı tahsis edildi. Denetim görevlilerimiz bu araçla yerinde denetim yapabilecek. Araçtan merkezimizle bağlantı kurulup iş veren ve işçilerin durumu hakkında anında bilgi alınabilecek." dedi.

Amaçlarının vatandaşa ceza yazmak değil sadece ve sadece kayıt dışı istihdamı engellemek olduğunu kaydeden SGK İl Müdürü Yılmaz, "Biz daha önce kayıt dışı istihdamların yapılmaması konusunda iş verenleri bilgilendirdik ve bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bundan sonra yeni aracımızla denetimler daha sık ve hızlı yapılacaktır. Kayıt dışı istihdamın önüne geçmek için kayıt dışılığa karşı toplumsal farkındalığı artırmak ve mükelleflerin gönüllü uyumunu teşvik etmek için çalışmaların aralıksız devam edecektir. İlimize tahsis edilen denetim aracının hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." diye konuştu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler