HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

SGK'da rüşvete 4 gözaltı

Adana'da bazı kişilerin eksik primlerini tam gösterip emekli olmalarını sağladıkları, borcu olanların menfaat karşılığı borçlarını...

Adana'da bazı kişilerin eksik primlerini tam gösterip emekli olmalarını sağladıkları, borcu olanların menfaat karşılığı borçlarını sildikleri ileri sürülen 2'si Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü'nde memur 4 kişi gözaltına alındı. Adliyeye sevkedilen şüpheliler, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Mali Büro ekipleri, SGK Adana İl Müdürlüğü'nde görev yapan bir memurun prim eksikliği sebebiyle emekliliği hak etmeyenleri primleri tam gibi gösterip emekli olmalarını sağladığını, ayrıca bu kişinin Bağkur ve SSK borcu olan kişilerin menfaat karşılığında borçlarını sildiğini belirledi. Aynı kişinin, bir kişi ile prim borçlarının silinmesi ile ilgili para alış verişinin yapılacağı bilgisi üzerine harekete geçen mali polis, baskınla SGK Bölge Müdürlüğü'nde görevli 2 memur ile rüşvet verdiği ve aracılık yaptığı belirlenen 4 kişiyi gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada şöyle denildi: "Toplumun sosyal, ekonomik ve siyasi yapısını olumsuz olarak etkileyen ve gün geçtikçe önemini artıran yolsuzluk suçları; devlet gücünün ve kaynaklarının özel çıkar ve amaçlar için kullanılarak, kamunun zarara uğratılmasına, gelir dağılımının bozulmasına ve ahlaki değerlerin kaybolmasına sebep olmaktadır. Bu kapsamda çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Her türlü suç ve suçlu ile mücadelede olduğu gibi yolsuzluk suçlarında da vatandaşlarımızın desteği önemlidir. Halkımızın güvenlik güçlerimize karşı duyduğu güven ve verdiği her türlü destek bizi ayrıca onurlandırmaktadır."

Bu arada, 'kamu kurumunu zarara uğratmak, rüşvet alıp vermek' suçlamasıyla adli mercilere sevkedilen 4 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

(CİHAN)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler