HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sıcak çatalla işkenceye 5 yıl hapis

Adana'da pencereye tuvaletini yaptığı ileri sürülen çocuğun ayağına ve eline kızdırdığı çatalı basan kadına, 5 yıl hapis cezası verildi.

Kızgın çatalla işkence olayı, Yeşiloba Mahallesi'nde kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların aile ortamı içinde büyümeleri için yaptırılan dubleks Sevgi Evleri'nde, 15 Nisan 2011'de gerçekleşti. Babası vefat eden annesi de özürlü olduğu için Sevgi Evleri'ne verilen S.E., çok sıkıştığı için iddiaya göre, evlerden birinin alçakta bulunan penceresine tuvaletini yaptı. S.E.'yi gören bakıcı annelerden Kadriye D., eve kaçan S.E.'yi alarak mutfağa götürdü. Burada, "Pantolonunu indir" dedikten sonra kaşıklıktan aldığı bir çatalı ocakta ısıtıp diğer bakıcı anne Meral G.'nin gözleri önünde S.E.'nin 2 kez sağ, 1 kez de sol ayağına bastırdı. Acıyla bakıcı anne Kadriye D.'nin elinden kurtulmak isteyen çocuğun, sağ eli de yandı.

S.E.'ye yapılan 'çatallı işkence', küçük çocuğa banyo yaptıran bakıcı anne Dilek A. tarafından fark edilip kurum idaresine bildirildi.

Yapılan inceleme sonunda işlerine son verilen bakıcı anneler Kadriye D. ile Meral G. hakkında Adana 2'nci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan dava 2 buçuk yılı aşkın süre sonra karara bağlandı.

'Çocuğa eziyet yapma' suçundan 8 yıla kadar hapsi istenen tutuksuz Kadriye D., cama tuvaletini yapan S.E.'ye nasihatte bulunduğunu iddia etti. Bakıcı arkadaşı Meral G'yi suçlayıp, "Çocuk pencereye çiş yapmıştı. Sorumlusu Meral'e götürdüm. O da gözünü korkutmamızı istedi. Isıtmamı istediği çatal elimdeydi. Meral elimden tutup, çocuğun bacağına bastırdı. Çocuk ‘anne bir daha yapmayacağım' diye bağırıyordu" dedi.

"İŞTEN ÇIKARTILIRIM DİYE SÖYLEYEMEDİM"

'Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi' suçundan 2 yıl hapisle yargılanan Meral G. ise, S.E.'nin bakıcı anneliğini yaptığını belirterek, "Kadriye, çocuğun kendi evinin penceresine çişini yaptığını söyledi ve elinden tutup, evin içine götürdü. Çatalı ısıtıp, çocuğun her iki bacağına bastırdı. Şok oldum. Müdahale edemedim. 'İşten çıkarılırım' diye de kimseye söyleyemedim. Diğer arkadaşım Dilek, olayı fark edip yetkililere bildirmiş" diye konuştu.

Mahkeme hakimi, tutuksuz sanık Kadriye D.'nin suçunun sabit olduğunu belirtip, "Çocuğa eziyet” suçundan önce 6 yıl hapse mahkum etti. Duruşmadaki iyi halini göz önünde bulundurup cezasını 5 yıla indirdi.

Hakkında "Kamu görevlisinin suçu bildirmemesi” suçundan dava açılan diğer bakıcı anne Meral G.'nin ise bu suçtan beraatına karar verildi. Ancak, "Çocuğa eziyet” suçundan ise Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunuldu. Önümüzdeki günlerde Meral G., açılacak olan davada 8 yıla kadar hapis cezası istemiyle yeniden yargılanmaya başlayacak.

5 yıl hapse mahkum olan bakıcı anne Kadriye D. ise, cezasının Yargıtay'da onanması üzerine cezaevine girecek. (İHA)

Yerel Seçim 2024


En Çok Aranan Haberler