HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şiddet mağduru küçük kız devlet korumasında

Adana'da üvey annesi N.D. tarafından feci şekilde dövülen 9 yaşındaki ilkokul 3'üncü sınıf öğrencisi K.D., Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ne yerleştirildi.

Şiddet mağduru küçük kız devlet korumasında

Yediği dayak sonrası iki gözü morarıp kanlanan ve vücudunda dayak izleri bulunan küçük kızın annesi Şeyma Kuzkaya, "Kızım şimdi çok iyi. Dayak yediği ortamdan kurtuldu. Velayet davası sona erene kadar kızıma devlet bakıyor" dedi.

Kozan İlçesi'nde ev kadını 27 yaşındaki Şeyma Kuzkaya, 2005'te işsiz İbrahim D. ile evlendi. Evlendikten 2 yıl sonra çiftin K. adını verdikleri kızları dünyaya geldi. Şiddetli geçimsizlik yaşayan çift, 2009'da boşanırken, küçük kızın velayeti babasına verildi. Boşandıktan sonra İbrahim D., ev kadını N.D. ile evlenirken, Şeyma Kuzkaya da başka bir kişiyle yaşamını birleştirdi. İbrahim D.'nin evlendiği 1 çocuk annesi N.D., bir süre sonra yeni eşinden de hamile kaldı. Bu sırada beraber yaşadığı üvey kızı K.D.'e şiddet uyguladığı ileri sürülen N.D., iddiaya göre gün geçtikçe küçük kıza yönelik şiddetin dozunu arttırdı.

ÖĞRETMENİ ANLADI

Yaklaşık iki hafta önce K.D.'nin okula gelmemesinden şüphelenen sınıf öğretmeni Müslüm Erdoğan, çocuğun öz annesi Şeyma Kuzkaya'ya telefonla ulaşıp bilgi verdi. Şeyma Kuzkaya ise öğretmenden İbrahim D. ile görüşmesini rica etti. Öğretmenin telefonla ulaştığı İbrahim D., daha sonra kızını okula gönderdi. Sınıfa gelen çocuğun gözlerinin morardığını ve vücudunda darp izleri bulunduğunu gören öğretmen, Şeyma Kuzkaya'yı bilgilendirdi. Okula gelen anne Kuzkaya, kızını bu durumda görünce polise haber verdi. Soruşturma başlatan polisler uzman pedagog ve psikolog eşliğinde küçük kızdan yaşadıklarını anlatmasını istedi. Darp raporu verilen küçük çocuk, kendisini üvey annesinin dövdüğünü anlattı. Gözaltına alınan İbrahim ve N.D. çifti, ifadelerinin ardından serbest kalırken savcılık soruşturması başlatılıp, Şeyma Kuzkaya kızını hastaneye götürdü.

'SÜREKLİ DÖVÜYORDU'

Bir süre Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören K.D., "Üvey annem hamile ve sürekli beni dövüyor. Bana çok kızıyor. İki eliyle, tokatla bana vurdu. Babam işteydi. Beni görünce 'Annenin yaptığını söyleme' dedi. Üvey annemden korkuyorum. İyileşince eskisi gibi olmak istiyorum" diye konuştu. K.D.'nin annesi Şeyma Kuzkaya ise, kızını döven üvey anne ve sorumluluğunu yerine getirmeyen eski eşinin cezalandırılmasını istedi. Küçük kızı hastanede ziyaret eden Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İsmail Kılıç ve beraberindeki uzmanlar ise, üvey anne ve baba hakkında kurum olarak dava açacaklarını, mağdur çocuğa avukat ve uzman personel desteği vereceklerini söyledi.

'O ORTAMDAN KURTULDUĞU İÇİN ŞÜKREDİYORUM'

Hastanede tedavisi tamamlanan küçük kız, velayeti babasında olduğu için geçtiğimiz günlerde Adana Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Evleri'ne yerleştirildi. Yediği dayak sonrası iki gözü morarıp kanlanan ve vücudunda darp izleri bulunan küçük kızın annesi Şeyma Kuzkaya, şunları kaydetti:

"Kızım şimdi çok iyi. Dayak yediği ortamdan kurtuldu. Bunun için şükrediyorum. Yanımda değil şimdi ama en azından istediğim zaman görüyorum, telefonla konuşuyorum. Eskiden babası görüştürmüyordu. Ne zaman istersem görebiliyorum ama çok olumsuz etkilenmemesi için sık gitmiyorum. Şimdi velayetinin bana geçmesi için dava açıldı. Velayet davası sona erene kadar kızıma devlet bakıyor. Kızım kendini çok iyi hissediyor orada. 'Anne ne zaman eve geleceğim?' diye soruyor. Velayet davasının bitmesini bekliyoruz. Kızımla çok güzel günler geçireceğiz inşallah. Ona bunu yapanlar da gerekli cezalara çarptırılsın."

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler