HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şiddetli rüzgar ormanda yangına sebep oldu

Marmara ve Ege Bölgesi'nde etkili olan şiddetli rüzgar, Balıkesir'de orman yangınına sebep oldu.

Balıkesir merkezde bugün öğlen saatlerinde şiddetli rüzgarın etkisiyle yüksek gerilim hattının kopması sonucunda çıktığı tahmin edilen yangın, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Çok sayıda iş makinesi ve personel ile yangına müdahale ediliyor.

Yetkililerden alınan bilgiye göre yangın saat 12.25 sıralarında merkez Sütlüce Mahallesi yakınlarında yüksek gerilim hattının kopması sonucu çıktı. Şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayılan yangın bölgedeki vatandaşlar tarafından İtfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerine bildirildi. Kısa sürede olaya yerine gelen ekipler yangına müdahale etti.

Yangın kısa zamanda Adnan Menderes Mahallesi'nin üst tarafında bulunan Çırpılı Dede mevkine ulaştı. Olay bölgesine giden Balıkesir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Öztozlu ve Balıkesir İtfaiye Müdürü Vehbi Yörük, çalışmaları yerinde inceledi.

Müdür Yörük, yangının Atatepe Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan yüksek gerilim hattından çıktığını tahmin ettiklerini belirtti. Vehbi Yörük, "Rüzgarın şiddetiyle birlikte büyüyen bir yangın. Balıkesir'in batısına doğu ilerliyor. Balıkesir Belediyesi olarak 3 dozer, bir greyder ve 5 arazözle yangına müdahale ediyoruz. Diğer taraftan ise Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler aynı şekilde yangına müdahale ediyor. Rüzgarın etkisini biraz kaybetmesiyle sonuca ulaşacağımızı tahmin ediyorum." dedi.

(CİHAN)

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler