HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Siirt'te gümrük kaçağı sigara ve uyuşturucu operasyonları

Siirt Emniyet Müdürlüğünce, bu yıl gerçekleştirilen operasyonlarda bir milyon paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği bildirildi.

SİİRT (AA) - Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde, bu yıl gerçekleştirilen operasyonlarla ilgili basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıya katılan Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ve İl Emniyet Müdürü Metin Özkan, sergilenen kaçak sigaralar, uyuşturucular ve diğer ürünleri inceledi.

Operasyonlara ilişkin bilgi veren Kaçakçılık ve Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdürü İlker Arslan, Siirt'te bu yıl bir milyon paket kaçak sigara yele geçirildiğini belirterek, "1 Eylül-13 Kasım tarihleri arasında 15 sigara kaçakçılığı, 23 uyuşturucu ve uyarıcı madde ticareti, 6 sahtecilik ve 2 gümrük suçlarıyla ilgili operasyon yapıldı. Ayrıca ilimizde yapılan bir operasyonda 80 bin paket kaçak sigara yakalanması sokak çalışmasıyla yapılan en yüksek münferit sigara yakalaması olarak kayda geçmiştir" dedi.

Uyuşturucu ve uyarıcı madde kaçakçılığıyla ilgili toplam 23 suçtan 27 şüpheli hakkında işlem yapıldığını ifade eden Arslan, şunları kaydetti:

"Operasyonlar neticesinde 22 ecstasy ile 838,22 gram esrar maddesine el konulmuştur. Bu yıl okul ve çevrelerinde öğrencilerimizi doğrudan hedef alan uyuşturucu madde, esrar ve ecstasy satışı yapan sokak satıcılarıyla mücadeleye yönelik gerçekleştirilen çalışmalarımız titizlikle yürütülmektedir. Bahse konu çalışmalarımızda gerek okullarda, gerekse okul çevrelerinde öğrencilerimiz ve gençlerimiz için güvenli bir ortam oluşturulması amaçlanmıştır."

-90 seminer düzenlendi

Arslan, uyuşturucu ve bağımlılık yapıcı maddelerle ilgili uzmanların okul yetkilileri, okul aile birliği üyeleri ve öğrencilere yönelik bilgilendirme amaçlı 90 seminer düzenlendiğini vurguladı. Açıklamanın ardından şube bahçesinde yapılan tatbikatta, narkotik dedektör köpeği araca gizlenen uyuşturucuyu buldu.

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler