HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silah kaçakçılarına ağır darbe

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 4 kişilik bir şebekenin Libya'ya kaçak yollarla silah götürdüğünü ihbarını alması üzerine operasyon yaptı.

Yapılan operasyonda bir dakika içerisinde kuru sıkıdan gerçeğe dönüştürülebilen 4 bin tabanca ele geçirdi. Operasyon anı polis kamerasına saniye saniye yansıdı.

İstanbul Organize Şuçlarla Mücadele Şube müdürülüğü ekipleri, 4 kişilik bir şebekeninin iç savaşın devam ettiği Libya'ya tekstil malzemesi adı altında silah kaçırdığı ihbarını aldı. Bunun üzerine çalışma başlatan ekipler, şebekenin, Av bayi sahibi olan ve silah ticareti yapan S.A., S.A., M.A., ve B.T.'den oluştuğunu belirledi. Şahısları 6 ay boyunca teknik takipte tutan emniyet ekipleri, zanlıların bir kez daha Libya'ya silah götürmeye çalıştığı sırada operasyonun düğmesine bastı.

Silahların bir kamyona yüklenerek Avcılar Ambarlı Gümrük sahasından deniz yolu ile götürüleceği bilgisine ulaşan emniyet ekipleri, kamyonun güzergahını belirleyerek operasyon yaptı. Kamyona yapılan operasyonda 2 bin adet kurusıkı tabanca, 195 bin adet 7,65 ve 9 mm çapında fişek, 6 bin adet şarjör, 1 adet yiv ve set yapma makinasi ile aparatları ele geçirildi.

Buradan yola çıkan ekipler S.A ve S.A'ya ait olan Esenyurt'taki av bayisinde yaptıkları aramada ise 3 adet kurusıkıdan bozma tabanca, 9 adet ruhsatsız av tüfeği, birleştirildiğinde silah yapılabilecek 474 adet silah sürgüsü, 476 adet silah kabzası, 3 koli yay, 1 koli horuz, 6 koli silah aparatı, 513 adet yiv ve seti olmayan namlu, ayrıca bin 500 adet silah kutusu ve 2 bin 20 adet F9 6 kurusıkı tabanaca ele geçirildi. Operasyonda ele geçirilen toplam 4 bin 20 adet kurusıkı tabancanın bir dakikalık çabayla gerçek silaha da dönüştürülebildiği ifade edildi. Zanlıların tabancaları Libya'ya kurusıkı olarak götürdüğü, silahların ulaşmasının ardından silah ustalarını göndererek namlularını değiştirme marifeti ile gerçeğe çevirdiği ve piyasaya sürdüğü öğrenildi.

Operasyonda gözaltına alınan S.A., S.A., M.A., ve B.T tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. S.A., M.A., ve B.T tutuklanarak cezaevine gönderilirken S.A adli kontrol hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı.

(İHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler