HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silivri’de fuhuş operasyonu

Silivri'de fuhuş çetesine yönelik düzenlenen operasyon jandarma kamerasıyla görüntülendi.

Zanlıların, jandarmanın ani operasyonlarında yakalanmamak için kaldıkları otele uzaktan kumanda ile çalışan ışıklı düzenek kurdukları ortaya çıktı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yapılan istihbari çalışmalar sonucunda, liderliğini E.U.'nun yaptığı suç örgütünün organize bir şekilde insan ticareti yaptıklarını tespit etti. Çetenin otellere kadın ve müşteri temin ettiklerini tespit eden jandarma takipleri zanlıları takibe aldı. 4 aylık takip sonucunda zanlıların Moldova, Kırgızistan, Ukrayna ve Fas ülkelerinden sosyal ağlar üzerinden irtibat kurdukları kadınlara daha iyi bir yaşam ve iş bulma vaadinde bulundukları belirlendi. Zanlıların Türkiye'ye getirdikleri kadınları Silivri ve Büyükçekmece'de kiraladıkları evlere yerleştirip, pasaportlarına el koyarak fuhşa teşvik ettikleri tespit edildi. Çetenin, güvenlik güçlerinin tarafından yapılabilecek ani kontrollerde yakalanmamak için otelin resepsiyon ve tüm katlarına uzaktan kumanda ile çalışan ışıklı düzenek kurdukları ortaya çıktı.

Yapılan takibin ardından harekete geçen jandarma ekipleri 2 Mayıs günü sabah saat 06.00 sıralarında 20 ev, 2 otel ve 1 pansiyon olmak üzere toplam 23 farklı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonlarda 18 yabancı uyruklu kadın ile fuhşa teşvik, aracılık ve yer temin eden suç örgütü üyesi 9 kişi yakalandı. Yakalanan şüphelilerin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 2'si sahte olmak üzere 19 adet pasaport, çok sayıda yurtdışı havale dekontu, 2 adet para akışını gösteren ajanda ele geçirildi. Fuhşa yer temin ettiği tespit edilen 2 otelin mesul müdürü hakkında ise soruşturma başlatıldı. Fuhşa zorlanan yabancı uyruklu kadınlar işlemlerinin tamamlanmasını ardından ülkelerine geri gönderilirken, çete lideri E.U ile birlikte 8 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İHA

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler