HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silopi'de molotoflu saldırı: 1'i polis 3 yaralı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde toplanıp yasadışı gösteri yapan yaklaşık 30 PKK yandaşı, yol kesip kimlik kontrolü yaptı.

(Şırnak), (DHA)- Göstericiler, İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi olarak görev yapan Nurettin Bal'ı durduramayınca otomobiline molotof kokteyli fırlattı. Alevler içinde kalan araçta bulunan bekçi Bal ile, polis memuru Zeynep Özçelik ve Kemal Aydemir yaralandı. Kadın polis memurunun durumunun ağır olduğu bildirildi.

Silopi'de bugün akşam saatlerinde biraraya gelen çoğunluğu genç ve çocuklardan oluşan yaklaşık 30 kişi, 3'üncü Cadde üzerine barikatlar kurup lastik yakarak yolu trafiğe kapattı. PKK ve Abdullah Öcalan lehine sloganlar atan göstericiler, yoldan geçen araçlardakilere de kimlik kontrolü yaptı. Bu sırada Silopi Emniyet Müdürlüğü'nde bekçi olarak görev yapan Nurettin Bal'ın kullandığı ve içinde ilçede görev yapan polis memuru Zeynep Özçelik ile ilçe sakini Kemal Aydemir'in bulunduğu 73 SU 631 plakalı otomobil göstericiler tarafından durdurulmak istendi.

Bekçi Nurettin Bal, otomobili durdurmayıp olay yerinden uzaklaştırmak isterken, öfkelenen föstericiler araca molotof kokteylleri fırlattı. Saldırıda alevler içinde kalan otomobilde bulunan polis memuru Zeynep Özçelik ağır, sürücü Nurettin Bal ile Kemal Aydemir ise hafif yaralandı. Otomobilden güçlükle kendilerini dışarı atan 3 kişi çevrede bulunanlar tarafından Nusaybin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Yaralılardan durumu ağır olan polis memuru Zeynep Özçelik, ambulans helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.

Olay yerine sevk edilen polis ekipler, alevler içinde kalan otomobili TOMA ve belediye itfaiye ekipleri söndürürken, araç kullanılamaz hale geldi. Polis, saldırganları tazyikli su ile dağıttı. Polis, saldırganları yakalamak için ilçede geniş çaplı operasyon başlattı.

Tüm haberler

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler