HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Silopi'de PKK'lılar, TIR'ları barikat olarak kullanıp polisle çatıştı

Şırnak'ın Silopi İlçesi'nde ulaslararası ipek yolunu trafiğe kapatan PKK sempatizanları, TIR'ları barikat olarak kullanıp polisle çatıştı.

Silopi'de PKK'lılar, TIR'ları barikat olarak kullanıp polisle çatıştı

Polis ve göstericiler arasındaki çatışma ve kovalamaca gece geç saatlere kadar sürdü.

Silopi’de, dün akşam saatlerinde uluslararası karayoluna çıkarak eylem yapan göstericeler, lastik yakıp karayolunu trafiğe kapattı. Üzerinde PKK'nın gençlik örgütlenmesi Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) yazılı siyah tişört giyen eylemciler, durdurdukları bazı araçlarının yönünü çevirerek barikat olarak kullandı. Yolun trafiğe kapanması ile birlikte çok sayıda polis aracı olay yerine sevk edildi. Göstericiler polis araçlarına molotof kokteyleri ile saldırıda bulundu. Polis, göstericilere gaz bombası ve tazyikli su ile müdahale ederken, sokak aralarına kaçan göstericileri kovalayan bir polis zırhlı aracına damların üzerinden molotof kokteyleri atıldı. Alev alan bir zırhlı araca, olay yerinde bulunan Toma aracı su sıkarak alevleri söndürdü.

4 SAAT SÜRDÜ

Polis, 3 farklı noktada yolu trafiğe kapatarak eylem yapan göstericileri dağıtmakta zorlanırken, atılan çok sayıda gaz bombasından dolayı karayolunda görüş mesafesi düştü. Polisin attığı biber gazı kapsülünden biri sivil bir otomobilin camından içeri girdi. Yaklaşık 4 saat süren eylemde ölen ve yaralanan olmazken, göstericiler gecenin karanlığından yararlanarak ara sokaklara kaçıp gözden kayboldu.

(DHA)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler